PUBLICITAT

Soulié és la primera en la llista d'espera per anar a Sochi

  • La participació de l'andorrana per als Jocs d'Hivern és una incògnita
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Soulié, durant els Mundials de Ruhpolding al febrer de l'any passat. Foto: EL PERIÒDIC

La presència de Laura Soulié als Jocs Olímpics d'Hivern que es disputaran a Sochi al febrer és una incògnita. La biatleta de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va acabar l'any passat en la 28a posició del rànquing mundial i segons la normativa de la Federació Internacional (FIS), només tenen el bitllet assegurat les 27 primeres.

Així doncs Soulié és la primera en la llista d'espera. No hi ha cap altra via per guanyar-se la plaça, a diferència de l'alpí, modalitat en la qual els punts d'aquesta temporada són vàlids. Que vagi o no dependrà de les quotes que es concedeixin a cada país. Per exemple, si un país compta amb sis biatletes entre les 27 primeres i per quotes només pot enviar una delegació de cinc, aquí és on la Federació Internacional tira de la llista d'espera.

«SEMPRE HAN HAGUT VACANTS» / «L'històric diu que sempre hi ha vacants. Han hagut anys que fins i tot han entrat 30 països, però això no vol dir que aquesta temporada també sigui així», va alertar Carles Visa. El director tècnic de la FAE, però, va deixar clar que hi ha «optimisme» al respecte i de fet Soulié ha planificat la temporada per arribar al pic de forma màxim just per als Jocs de Sochi.

La FAE està ara a l'espera de que la FIS faci públiques les quotes màximes que pot fer servir cada país i mentrestant Soulié ha entrenat aquests dies a Corrençon-en-Vercors, als Alps francesos, i el 31 de desembre es va desplaçar a Oberhof (Alemanya), on l'espera la quarta prova de la Copa del Món a partir del 3 de gener.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT