PUBLICITAT

Ourense posa a prova el BCA en l’inici de la segona volta de la lliga

  • Peñarroya creu que el potencial gallec ha crescut en fitxar dos jugadors, un d’ells en l’òrbita andorrana
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

20140102174328869
Joan Peñarroya es dirigeix a un dels àrbitres del passat partit contra el Burgos, al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Començar la segona volta de la LEB Or amb victòria és el desig del BC River Andorra MoraBanc, però també del Ourense Termal, equip que es presenta aquesta nit al Poliesportiu (21.00 hores) amb dues incorporacions noves que fan que el seu potencial sigui superior a aquell equip contra el que els andorrans es van enfrontar en la primera jornada, el passat 5 d’octubre, amb victòria andorrana per 72-85. «Si ja tenien un equip de nivell, ara si afegim aquests dos jugadors, el seu potencial creix», va assegurar ahir el tècnic Joan Peñarroya, que considera que el seu equip ha de mantenir «el tòpic» d’anar «partit a partit»: «És el que toca».
L’Ourense s’ha reforçat aquestes últimes setmanes amb dos jugadors que ja estan en condicions de demostrar el seu potencial. Un és el lituà Ronaldas Rutkauskas, ala-pivot de 21 anys i 2,03 metres, que ha competit en equips de Suècia i Bielorússia fonamentalment, i l’altre és el nord-americà però amb passaport italià, Ryan Zamroz, un base de 1,92 que el BC River Andorra MoraBanc va tenir en la seva agenda per fitxar-lo el passat estiu, però que va acabar en les files del Saint Vallier Basket Drome de la France-Pro B.
Joan Peñarroya va analitzar als dos jugadors. De Rutkauskas va dir que és un jugador «que corre molt el camp», però sobretot va destacar l’aportació de Zamroz en atac, amb «12 punts de mitjana». «Si Ourense ja tenia un equip de nivell, ara afegint aquests dos jugadors el seu potencial creix», va cloure.


OURENSE ARRIBA «AMB MILLOR FORMA» / És evident que aquests dos nous jugadors no fan per sí sols que l’Ourense sigui un desconegut per als andorrans i tampoc que sigui un canvi estratosfèric en el nivell que van aportar en aquesta primera volta de la competició. «És un equip molt físic», va dir ahir el pivot txec Tomas Hampl, «perillós perquè han guanyat els últims dos partits i l’anterior el van perdre per només un punt», va continuar. «Vénen amb millor forma que en el partit d’allà», va afegir-hi Hampl, que va fer una autocrítica del rendiment del River MoraBanc en aquesta passada primera volta de la lliga: «Vam perdre dos partits per errades nostres, i hem d’intentar que no es torni a repetir».
El tècnic Peñarroya, per la seva part, va dir que d’Ourense li preocupava «el seu estat anímic» perquè, segons ell, «vénen amb molt a guanyar i poc a perdre», i va analitzar una mica la meitat de temporada que resta: «Queden 13 jornades, la lliga és molt curta i nosaltres volem guanyar el màxim de partits, però si podem, els volem tots».


PEÑARROYA: «¿QUÈ ÉS LA COPA?» / Preguntat per la Copa Príncep, Joan Peñarroya va deixar clar que és una final que està en el calaix guardada, i que només sortirà d’allà quan s’acosti la cita prevista per al 31 de gener: «¿Què és la Copa? Ourense és ara. Això és com el tennis. És com quan fas un break i s’ha de reafirmar. Vam guanyar a Burgos i ara hem de guanyar Ourense». En aquesta mateixa línia es va expressar el pivot Hampl ahir, que va insistir en pensar en la lliga: «La Copa està encara molt lluny».

SENSE LESIONS AL BCA / El River MoraBanc es presenta a aquest partit amb tot l’equip disponible, sense lesionats, tot i que alguns jugadors encara arrosseguen algunes molèsties que, en cap cas, els impedirà jugar aquesta nit. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT