PUBLICITAT

Mandicó reconeix que és difícil regular la randonnée

  • Ski Andorra insta a treballar per evitar accidents com el de divendres
C. G. / L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns joves practiquen esquí de muntanya Foto: ÀLEX LARA

La mort d'un jove andorrà divendres passat cap a les deu de la nit mentre baixava per una pista d'Arinsal ha reobert el debat sobre la necessitat de regular la pràctica de l'esquí de muntanya, també anomenat randonnée. Ahir el president d'Ski Andorra, Josep Mandicó, va recordar que fa temps que tots els sectors implicats estan treballant en buscar solucions i fins i tot possibles millores a l'únic reglament que actualment hi ha en vigor, el qual data del 2007. Les primeres reunions amb el Govern van començar a l'octubre, però de moment encara no s'ha arribat a cap consens. Tal i com va reconèixer Mandicó, regular l'esquí de muntanya «no és un tema fàcil de tractar».

Entre els aspectes que hi ha sobre la taula està el de limitar uns horaris per a la pràctica de l'esquí de muntanya, de manera que estigui prohibit fer-ne quan estiguin treballant les màquines trepitjaneu. Va ser a causa del cable d'una d'aquestes màquines que va perdre la vida l'esquiador andorrà. «L'important és evitar que tornin a passar accidents com aquest», va lamentar Mandicó.

Les estacions tenen la competència / El reglament sobre la pràctica de l'esquí de muntanya especifica aspectes com que cal utilitzar sempre el costat de la pista i que cal pujar en fila índia vigilant els esquiadors que baixen, o evitar les pistes més estretes en dies de màxima afluència d'usuaris. També deixa clara la competència de les estacions, les quals poden «negar l'accés i prohibir la utilització de les instal·lacions i la circulació per les pistes» als qui incompleixin el reglament.

Però la legislació no especifica què passa un cop les pistes tanquen portes al públic. En aquest sentit, la randonnée és un esport que habitualment es practica al vespre i fins i tot de matinada.

La temporada passada, Ski Andorra va realitzar una campanya de conscienciació entre els esquiadors per intentar canviar comportaments incívics, una acció que no va funcionar, segons les estacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT