PUBLICITAT

La capital atorga un 57% més d'ajuts a joves emprenedors

  • Les subvencions de primer any s'han triplicat, arribant als 6.800 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'avinguda Meritxell, una de les zones on s'han obert més nous negocis. Foto: EL PERIÒDIC

El programa Capital Jove del Comú d'Andorra la Vella per donar suport als joves emprenedors ha arribat, aquest 2013, al seu màxim de subvencions atorgades. Durant el 2013 s'han donat divuit ajudes al primer any de creació d'una empresa i vuit al segon any, amb un import total de 8.500 euros concedits, el que representa un 57% més que el que es va atorgar el 2012.

El programa Capital Jove es va crear l'any 2008 al Comú d'Andorra la Vella per donar suport als joves que obrin la seva primera empresa a la capital. És una eina per complementar el suport que ofereix l'Enllaç, que orienta els joves emprenedors en el procés d'obertura d'un negoci. Capital Jove està dirigit a totes les persones menors de 35 anys que emprenen el seu primer negoci, sempre que sigui a la parròquia d'Andorra la Vella. L'ajuda que se'ls atorga depèn de la mida del negoci i la seva situació a la parròquia, i es pot demanar el primer any d'obertura i el segon. La quantitat màxima que pot rebre un emprenedor és de 2.000 euros el primer any i 1.000 el segon any.

Des d'aleshores el projecte s'ha anat consolidant, i aquest 2013 ha rebut el seu màxim de sol·licituds i ha atorgat el màxim de subvencions, tal com va informar a l'ANA el conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies, Marc Pons.

Aquest darrer any l'Enllaç ha rebut un total de vint sol·licituds d'ajuts de primer any, de les quals se n'han atorgat divuit, per un import total de 6.791,77 euros. Això suposa un increment de gairebé el 150% respecte de l'any passat, quan es van subvencionar 2.736,76 euros.

Pel que fa als ajuts de segon any, al 2013 s'han rebut vuit sol·licituds i totes s'han resolt favorablement, amb un import total de 1.720,06 euros. En aquest cas la xifra és un 35% inferior a la de l'any passat. L'import total atorgat al 2013 és de 8.512 euros, un 57% superior al 2012, quan es van atorgar 5.418 euros.

Pel que fa al tipus de negocis que s'han beneficiat d'aquests ajuts, Pons va assenyalar que n'hi ha de molts sectors, amb perruqueries, estudis de fotografia, despatxos d'advocats joves, comerços...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT