PUBLICITAT

El CEO serà més gran i s'escalfarà amb energies renovables

  • Les obres es faran del juny a l'agost i obligaran a tancar la piscina
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
La façana principal del CEO, que serà totalment remodelada, ahir Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Ordino va presentar ahir la que serà la principal inversió per aquest 2014 a la parròquia: la reforma del Centre Esportiu d'Ordino (CEO). Tindrà un cost d'1,4 milions d'euros i implicarà el tancament de la piscina entre l'1 de juny i el 31 d'agost. D'aquest diners, la meitat es destinaran a reformes «estructurals» de millora de l'edifici (necessàries després de 18 anys, al parer del Comú), i l'altra meitat a reconduir la gran despesa energètica que genera anualment. En aquest darrer sentit, s'introduiran energies renovables com plaques solars i la biomassa, que permetran un estalvi energètic d'entre el 60 i el 80%, segons va informar ahir el conseller de finances del Comú, Jordi Ordoñez. En xifres representa entre 60.000 i 80.000 euros d'estalvi l'any.

La introducció de la biomassa, les plaques solars a la teulada i també bombes de calor, entre d'altres, serviran per escalfar la instal·lació esportiva i reduir en 290 tones les emissions anuals de CO2 que genera el CEO. El Comú ha volgut fer una aposta important per l'energia renovable però sempre tenint en compte experiències anteriors al país i que es tracti d'opcions rendibles. En aquest sentit, Ordoñez va assegurar que el temps d'amortització de la inversió de 700.000 euros serà de vora sis anys i mig.

A més a més, la renovació de la façana permetrà millorar la isolació tèrmica, un fet que també s'aconseguirà amb la rebaixa del sostre de l'actual piscina, va explicar el cap de Medi Ambient, Sergi Riba. Aprofitant que es rebaixa el sostre, s'habilitarà un espai d'uns 300 metres quadrats aproximadament que s'utilitzarà per ampliar l'actual sala de màquines i també per tenir una nova sala polivalent i una terrassa coberta.

Quotes més baixes / El conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, va informar que els usuaris tindran reduccions en les seves quotes per compensar l'afectació de les obres durant els mesos estivals (malgrat que la sala de màquines no es veurà afectada).

Finalment, la corporació deixarà per anys futurs d'altres accions necessàries, com l'adquisició de noves màquines o la reforma dels vestuaris. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT