PUBLICITAT

El PS pregunta sobre el projecte de transport sanitari

  • Volen saber per què s'ha prorrogat el contracte amb empreses privades
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gili, durant una sessió del Consell General Foto: ÀLEX LARA

La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, ha presentat set preguntes al Govern perquè siguin respostes per escrit sobre la pròrroga del contracte privat amb les empreses que gestionen el transport sanitari. Segons va informar ahir el Grup Parlamentari Socialdemòcrata en un comunicat de premsa, volen saber per què s'ha endarrerit el nou projecte de transport sanitari prorrogant el contracte amb empreses privades durant sis mesos mes.

El grup va explicar que el passat 30 de novembre del 2013 «finalitzava la darrera pròrroga possible del contracte amb empreses privades pel transport sanitari andorrà». Per tant, «el Govern havia de convocar un nou concurs entre els mesos de juny o juliol de l'any passat i en canvi, va optar per allargar sis mesos més el contracte».

Així, Gili considera que el Govern està tractant l'assumpte amb «manca d'informació i opacitat» i pregunta sobre les raons que han portat a endarrerir el procés. Els socialdemòcrates també opinen que «tot apunta que el Govern té previst retornar en part o en la seva totalitat a l'antic sistema en el qual els Bombers asseguraven el transport sanitari». Per això volen saber quines serien les tasques que hauria d'assumir el Cos de Bombers i si es preveu que garanteixin totalment el servei sanitari o només una part.

Paral·lelament, també demanen a l'Executiu sobre les inversions de material i personal que caldrien realitzar per assumir aquest servei i l'import previst per fer-les.

Possible rebaixa de preus / Finalment, la consellera també pregunta al Govern sobre el compromís assumit amb el personal de les empreses del servei sanitari actual i si continuarà havent col·laboració amb aquestes empreses, així com si hi haurà alguna repercussió que permeti una rebaixa de preus de cara a l'usuari final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT