PUBLICITAT

Els Liberals critiquen que la llei prohibeixi contractar nous funcionaris

  • Ld'A denuncia que s'ha fet «pensant en els interessos del sector financer»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Els Liberals d'Andorra van manifestar ahir a través d'un comunicat que creuen que és un «nyap» el fet d'aprofitar la llei qualificada de regulació del pla de pensions de la funció pública, que vol regular el sistema de pensions de tota l'Administració pública, per introduir la prohibició de contractar nous funcionaris, tal i com va informar aquest rotatiu. Els Liberals consideren, tal i com van fer saber ahir a través d'un comunicat, que aquest plantejament «ha de ser objecte d'un estudi aprofundit sobre la dimensió actual del funcionariat, les necessitats del servei públic i el plantejament de futur».

Per altra banda, aquets partit va dir ahir que el projecte de llei qualificada de regulació del pla de pensions de la funció pública «s'ha redactat pensant en els interessos del sector financer», ja que, «bàsicament, es tracta de les condicions d'una assegurança en la branca de jubilació, i no d'una veritable reforma d'un tema tan important com és el de les pensions del sector públic».

Els Liberals també lamenten que es tracti d'un projecte de llei «amb indicis d'inconstitucionalitat», una pràctica que «comença a ser habitual en DA». En el comunicat titllen el projecte de llei de «discriminatori i poc rigorós» ja que consideren que «únicament pretén regular les pensions de l'Administració general, quan ja existeix un aute de primera instància que ha considerat que una llei pot ser inconstitucional pel fet de vulnerar el principi d'igualtat».

Finalment, també el qualifiquen de «vergonyós» que aquesta llei tingui caràcter de llei qualificada, perquè el que fa és «blindar interessos del sector financer de les asseguradores amb un procediment que no preveu la Constitució».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT