PUBLICITAT

Naudi i Bartumeu es personaran en la causa si continua la «passivitat» del fiscal

  • Denuncien «pressions» per intentar modificar declaracions dins el cas
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Naudi i Bartumeu, durant la compareixença d'ahir a la tarda. Foto: ÀLEX LARA

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, president i membre de Socialdemocràcia i Progrés –i ministre i cap de Govern quan es va destapar l'afer de les escoltes–, van exigir ahir a la Justícia que aclareixi «qui recollia les gravacions, qui va formatejar l'ordinador on hi havia les gravacions i qui tenia interès en gravar converses entre la Policia, el cap de Govern i el Ministeri d'Interior». Unes preguntes que es formulen des que ells mateixos van portar els fets davant la justícia, al 2010, i que lamenten que encara no tinguin resposta. El motiu, van assegurar, és la «passivitat del Ministeri Fiscal» al llarg d'aquests tres anys i mig. Per això, «si tenim la sensació que la passivitat continua haurem d'exercir d'acusació particular», va amenaçar Bartumeu.

Els dos polítics consideren, a més a més, que «si el Govern hagués donat instruccions que aquesta causa s'havia d'aclarir, la fiscalia hauria tingut una decisió més dinàmica». Bartumeu va explicar que en una reunió mantinguda amb el ministre Xavier Espot el passat desembre, i després de preguntar-li com estava el cas, Espot li va respondre que el Ministeri Fiscal considerava «que la causa s'havia d'arxivar». Una manifestació que va fer passar a Bartumeu de l'estat de «preocupació» per la tardança de tot plegat, «a la indignació».

Per tot, el president del Grup Parlamentari Mixt va alertar que seran vigilants davant el que consideren un «mal funcionament de la fiscalia». I més quan, va assegurar, des del Govern dilluns es van fer «pressions per intentar aconseguir modificacions de manifestacions» dins la causa. Però no van prosperar, «perquè el fiscal no tenia més remei que imputar» al llavors director de la Policia, Joan Ramon Peralba, i al director adjunt, Pere Gispert. «Ens preocupa que fins dilluns el fiscal general hagi estat absent de la instrucció», va afegir.

Tant Naudi com Bartumeu van deixar clar que les escoltes van ser intencionades i que algú va «manipular la instal·lació original» per tal de controlar els alts càrrecs i també a policies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT