PUBLICITAT

El socialdemòcrates demanen al Govern que condemni les escoltes

  • El PS critica la «manca de transparència» i reclama explicacions
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer secretari del PS, Pere López, i el membre del comité executiu, Bruno Bartolomé, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El membre del comitè executiu del partit socialdemòcrata i exsecretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé, va comparèixer ahir juntament amb el primer secretari, Pere López, per demanar «la veritat» en el cas de les escoltes. Bartolomé va subratllar que «trobem a faltar legítimes explicacions als ciutadans i el compromís que s'arribi fins al final amb aquesta qüestió» per tal de «respectar els drets i les llibertats» d'aquests. ¿Qui escoltava a qui? ¿Per què? ¿On estan les cintes? Segons Bartolomé, aquesta informació hauria de transcendir, i per contra, el «ministre d'Interior encara no ha dit que farà, si demanarà transparència, si farà només d'observador o si tancarà el tema». Per a Bartolomé, «els ciutadans hem d'estar tranquils, i per això el Govern ha de condemnar aquests actes». L'exsecretari d'Estat va explicar que quan ells van portar el cas a la Justícia, «esperàvem que la resolució fos més ràpida per les implicacions que comportava», ja que, segons Bartolomé es tractava de telèfons escollits, «és obvi que hi ha intencionalitat quan hi ha manipulació» i va afegir que té la convicció que «es va fer per escoltar a persones determinades».

Per altra banda, també van mostrar la seva sorpresa davant del fet que la primera vegada costés «mesos i mesos» trobar una direcció per a la Policia, «mentre que ara en tres dies n'han trobat una de nova». A més a més, quan es va fer aquella elecció «el dossier de les escoltes ja estava sobre la taula de l'Executiu»; això demostra que «Peralba no va ser una decisió encertada i que la direcció ja va néixer amb debilitats».

El què cal, però «és saber el que es farà a partir d'ara i quins mecanismes s'utilitzaran perquè no torni a succeir». Pels socialdemòcrates, «cal transcendir al nomenament polític i saber quin projecte de Policia volem». Tot i així, l'exsecretari va afegir que coneix personalment Jordi Moreno «i que cal donar-li un vot de confiança».

MANCA DE TRANSPARÈNCIA / Després dels diversos fets que han tingut lloc aquesta setmana, els socialdemòcrates van reclamar ahir com a «imprescindibles» explicacions governamentals, no només pel tema policial, també pels altres temes. El primer secretari del PS va denunciar ahir la «manca de transparència» de l'Executi i va qualificar la seva acció de «desgovern», cada vegada «més fosca».

Una de les qüestions «preocupants» ha estat el cas de la mort del nadó. Els socialdemòcrates veuen insuficients les explicacions donades fins al moment, i creuen que un fet tan malaurat com aquest «es mereixia mínim una compareixença de la ministra de Salut» o del cap de Govern.

També van reclamar l'aparició d'aquest per donar explicacions de l'afer Riberaygua. López va dir que el fet que «l'home de confiança» de Toni Martí «presenti la dimissió amb temes sobre la taula com les competències estan com està, sembra l'ombra del dubte de com enfocarà aquests projectes».

Pels socialdemòcrates encara hi ha un altra qüestió que requeria de les explicacions del Cap de Govern: la direcció de RTVA, una tema que «s'està allargant perquè falten explicacions verídiques»..

Finalment, els socialdemòcrates van informar que el dijous dia 20, a les 21.30, tindrà lloc al Comú d'Escaldes la reunió pública per informar sobre la modificació de la Llei de la CASS. López va explicar que es un format amb el qual el PS s'hi sent còmode i que no serà la primera que organitzaran, sobretot a nivell parroquial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT