PUBLICITAT

Demanda per instal·lar un dipòsit de vehicles a Sant Julià

  • El projecte estarà durant dos mesos en fase d'informació pública
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vehicles abandonats Foto: TONY LARA

El Departament de Medi Ambient està avaluant la demanda per instal·lar un dipòsit de tractament i emmagatzematge de residus de desballestament de vehicles a la parròquia de Sant Julià de Lòria. El projecte es troba en fase d'informació pública (tal i com es va publicar al BOPA del passat 5 de febrer) , i en principi, si no hi ha al·legacions per part de la ciutadania, rebrà el vistiplau de l'Administració, d'aquí a dos mesos.

Actualment hi ha al país tres centres d'aquestes característiques, motiu pel qual els seus impulsors, andorrans, consideren que hi ha mercat suficient per crear-ne de nou. Però al tractar-se d'una empresa que gestiona emmagatzematge i tractament de residus, ha de rebre abans la conformitat del Govern per poder operar, segons consta a la pròpia llei de residus del 2004. «En funció de la categoria que tenen han de passar uns requisits», va explicar el director de Medi Ambient, Marc Rossell. En aquest cas s'ha de controlar i validar tot allò que fa referència al tractament de materials dels vehicles com pneumàtics o gasolina.

Posteriorment a aquest procés, Medi Ambient sotmet al projecte a informació pública durant un període de 60 dies. Si hi ha al·legacions s'inclouen a l'informe que elabora el departament i evidentment es tenen en compte. Normalment les al·legacions per empreses d'aquestes característiques fan referència a possibles sorolls o impactes mediambientals que puguin causar a la zona. En general, però, no es presenten al·legacions, i per tant tot apunta, va exposar el propi Rossell, que aquest projecte de dipòsit de vehicles, que parteix d'una iniciativa 100% andorrana, tirarà endavant. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT