PUBLICITAT

Desarticulat un clan organitzat dedicat al contraban de tabac

  • La família andalusa tenia connexions a Andorra
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Imatge del material incautat per la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Terciopelo-Mosada Foto: G.C.

La secció judicial de la Guàrdia Civil va informar ahir de la desarticulació d'un clan organitzat dedicat al contraban de tabac i probablement al furt de mercaderia d'alta gamma. L'organització criminal estava perfectament estructurada i jerarquitzada, formada principalment per una família de Còrdova i Sevilla, amb connexions a Andorra.

En el marc de la primera fase de l'operació que porta per nom Tercipelo-Mosada es van detenir 15 persones en 23 registres de domicili i es van intervenir 23.000 paquets de tabac de contraban, 50.000 euros en efectiu, 18 vehicles d'alta gama, una motocicleta, dues carabines modificades, gran quantitat de joies, material electrònic i informàtic i abundant documentació.

Els registres es van dur a terme per part de les comandàncies de Lleida, Sevilla i Còrdova i hi van intervenir més d'un centenar d'agents. Es van fer de forma simultània en domicilis, gestories i naus industrials dels municipis de Santaella, Puente Genil, La Carlota i Écija, així com en una administració de loteria de la ciutat de Còrdova. El clan familiar, segons va informar la Guàrdia Civil, rebia importants partides de tabac, introduïdes de forma il·legal, i el distribuïa amb força celeritat i per encàrrec a diferents grups d'altres províncies espanyoles. L'acció va ser dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 de la Seu d'Urgell. Les autoritats policials consideren que amb aquesta operació s'ha aconseguit desmantellar un dels clans més importants dedicats al contraban de tabac en territori andalús.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT