PUBLICITAT

Els funcionaris reiteren que el 60% de l'últim salari «és viable»

  • Torra diu que acceptar-ho ja suposa un perjudici per alguns treballadors
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA/M.C.

Aquest cap de setmana la Plataforma de Funcionaris va tornar a fer èmfasi en les propostes per abordar la reforma dels complements de jubilació i que en la darrera proposta garantia el 60% del salari actual als 65 anys. Un fet que, segons el portaveu de la plataforma, Joan Torra, no ha quedat plasmat en l'esborrany de la llei. En canvi, considera que aquest 60% es pot garantir «perfectament» si es mantenen les aportacions iguals per les dues bandes i sense que el Govern hagi de fer aportacions extraordinàries, tal i com va informar l'ANA.

Segons Torra, es pot passar a un sistema d'aportacions definides del 3% per part del Govern i un altre 3% pels funcionaris i garantir aquest percentatge sense que l'Executiu hagi de fer aportacions extraordinàries, només amb els rèdits dels diners que s'han d'aprovisionar i que s'han xifrat en uns 280.000 euros.

El portaveu de la plataforma va dir que acceptar aquestes condicions ja suposa un perjudici per a molts funcionaris que podien arribar al 89% del salari, encara que altres es quedessin al 40%, però aquest tall ha de suposar la garantia del percentatge. Per aquest motiu, Torra va reclamar «que compleixin», ja que DA es va comprometre, en la seva resposta a l'enquesta que els sindicats van realitzar abans de les eleccions del 2011 a tots els partits, a començar a aprovisionar les jubilacions en el primer pressupost.

Tot i així, considera que a l'esborrany actual «s'ha de donar molt la volta a molts dels articles» i va apuntar que veient com han anat les negociacions estan per defensar els seus drets actuals, que contemplen un 70% garantit. «Si volen canviar les normes que les canviïn a partir d'ara per als que puguin contractar», va declarar.

Els funcionaris consideren a més que l'argument de la reducció del dèficit tampoc és aplicable aquí com, va apuntar Torra, reconeix la Batllia en el cas de les retallades. Un altre argument que va esgrimir és que el Govern destina un 21% del pressupost a pagar els funcionaris, mentre que alguns comuns arriben al 49% del pressupost. Per tant, ha dit, «el problema potser no és aquí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT