PUBLICITAT

La inspecció s'estendrà a les institucions socio sanitàries

  • La ministra de Salut ahir durant la compareixença
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va comparèixer ahir al Consell General per explicar l’auditoria de la CASS feta pels inspectors francesos. De les 50 recomanacions, setze són per implantar a curt termini. Entre elles, millorar la formació del personal de la CASS o el sistema d’informació. Una de les modificacions que es volen implantar i que ahir va destacar la ministra va ser la d’estendre les inspeccions a les institucions sanitàries i socials. És a dir, crear un servei d’inspecció general que s’encarregarà del control. Rodríguez va afegir que «a nivell del ministeri de Salut ja tenim un embrió, pel que fa a la inspecció concentrada en la seguretat alimentària, salut pública i farmàcia», del que es tractaria doncs és d’estendre aquest dispositiu. La ministra va afegir que «si no tenim prous recursos i competències a nivell del ministeri propi, existeixen les missions de cooperació, auditories externes i formar el personal».
De fet, més que un servei, aquesta inspecció general seria « una missió» que podria començar «demà mateix» ja que «no cal que estigui la super estructura. És una responsabilitat». La ministra va afegir que «no volem que sigui una acció puntual. A partir d’ara es faci el que es faci està emmarcat en aquesta responsabilitat del ministeri», cal doncs «identificar, planificar actuacions de control i d’acompanyament». Per altra banda, la ministra va anunciar que des del ministeri s’ha demanat una auditoria externa per al funcionament del SAAS, ja que cal «redimensionar i posar al seu lloc el Servei Atenció Sanitària, que no deixa de ser un prestador de serveis però que han de ser transparents».
Entre els aspectes que preveuen millorar hi ha el temps de gestió dels dossiers, el temps de recaptació i d’espera dels usuaris, també les comunicacions amb els pacients i insistir en la mediació per evitar recursos a la Batllia. Així mateix, la ministra va reconèixer que dos dels reptes principals són el control i regulació de la despesa sanitària. Per això, les recomanacions inclouen un projecte de llei de la gestió dels fons de reserves. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT