L'FC Santa Coloma guanya el clàssic i s'apropa més que mai al títol

• Jornada del tot favorable per un líder que té un matalàs de sis punts a falta de quatre jornades pel final
ESCALDES-ENGORDANY

El cervell del FC Santa Coloma Juanfer Laín (blau) i el central del Sant Julià Alberto Molina es disputen una pilota en el clàssic, ahir a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

El clàssic d'ahir entre l'FC Santa Coloma i la UE Sant Julià recordava el dels vells temps, quan tots dos equips eren els dominadors absoluts de la categoria. Ahir es van enfrontar com el líder i el segon classificat, cosa que fa un lustre que no passa, des que la UE i el Lusitans han volgut discutir la seva supremacia en la Lliga Nacional.

El triomf va ser per als colomencs, que s'apropen al títol més que mai beneficiat també per la victòria de la UE davant un defensor del títol que amb aquesta derrota es queda pràcticament sense opcions de ser campió per tercer any consecutiu. En la setena jornada de la fase regular, l'FC Santa Coloma perdia 3-1 davant el llavors líder Lusitans i es distanciava a cinc punts. Ahir, quatre mesos més tard, va sumar el novè partit sense perdre des de llavors i amb un bagatge de 25 punts sobre 27 possibles, té cinc punts de marge sobre el Sant Julià, sis sobre la UE i vuit sobre el Lusitans quan falten quatre jornades perquè acabi el play-off. La lluita per anar a Europa i per desbancar el líder prometen un final de temporada apassionant.

L'equip de Richard Imbernón va aixecar un gol en contra, obra de Carlos Israel Pérez al minut 38 rematant de cap una centrada de Molina. Amb aquest resultat i després de 45 minuts sense gaires ocasions es va arribar al descans. L'FC Santa Coloma es va fer amb el control del partit i va tenir diverses ocasions per empatar: un xut de falta de Pujol i dues accions de Toscano que va acabar xutant fora. Aquest últim, a la tercera que va tenir, no va perdonar. Marc Pujol va servir una falta per baix des del mig del camp i Toscano, de primeres, la va clavar al primer pal per fer la igualada. Era el minut 78 i al 86, arran d'un córner tret per Pujol, Aguilar va fer un mixt en l'intent de rebutjar i Andreu Ramos, sense oposició, va batre Coca per sentenciar.

En l'altre partit el Lusitans va posar el futbol i la UE els gols. Va avisar Pedro als primers minuts amb una rematada de primeres fora i en la primera aproximació dels colomencs, Jordi Rubio va xutar ras, sec i fort des de fora de l'àrea per sorprendre Ferran Pol i fer pujar l'1-0 a la mitja hora de joc. Riera va aprofitar una passada en llarg de Pedro poc després per fer un control de luxe i batre Friday a la seva sortida. En la segona part van perdonar Luis i Bruninho poc abans que Rafa Brito fos expulsat per travar Riera a la frontal, sol davant Pol. El Lusitans va seguir dominant però en una acció a pilota aturada al minut 88, la UE es va endur el triomf amb un gol de Riera.

En el play-off pel descens Ordino i Encamp van vèncer Inter i Principat, respectivament, que s'apropen més a la Segona Divisió.