PUBLICITAT

18.700 euros per operar la medul·la

  • Una família engega una col·lecta per poder pagar l'operació d'un home que es va accidentar en bicicleta
EL PERIÒDIC
andorra la vella

Periodic
Foto:

Una família del país ha engegat una col·lecta per poder pagar l'operació de medul·la d'un home que es va accidentar en bicicleta. Silvia da Silva és la germana del ferit, i és la impulsora de la col·lecta a Andorra, però va explicar a l'ANA que la recollida de diners també es porta a terme a Portugal, d'on són originaris. El ferit, Luis da Silva, va viure a Andorra durant cinc anys, però actualment resideix a Terrassa, on va patir l'accident que l'ha deixat sense mobilitat i amb freqüents espasmes. El metge li ha recomanat una operació per insertar una bomba baclofèn amb catèter, però per la Seguretat Social hi ha dos anys de llista d'espera i aleshores l'operació ja no tindria l'efecte necessari, segons els han dit els metges. Per fer-ho en una clínica privada el cost és de 18.700 euros, però la família no disposa d'aquests diners i per això demana la col·laboració ciutadana.

Luis da Silva va patir un accident quan anava en bicicleta el dia 7 d'agost del 2013. Va topar tot sol i a causa de les voltes que va donar es va lesionar la medul·la. La seva germana Silvia da Silva va explicar que no se la va trencar, però que hi té coàguls i això provoca que no es pugui veure exactament què és el que té. Des d'aleshores ha perdut tota mobilitat, ha d'anar en cadira de rodes i no es pot valdre per si mateix. A més, a causa de la lesió pateix constants espasmes, que segons la seva germana cada dia van en augment, i fins i tot li provoquen caigudes de la cadira de rodes.

El metge li ha recomanat una operació que s'anomena implantació de bomba de baclofèn amb catèter i que serviria perquè li entri directament la medicació i així pugui relaxar els músculs i moure's una mica. D'aquesta manera, podria recuperar mobilitat als braços i una mica a la resta del cos.

A Andorra hi viuen dues germanes i la mare de Luis Da Silva, i han repartit guardioles per diferents establiments del Principat, entre ells l'estació d'autobusos, per qui vulgui col·laborar.A més, han obert una pàgina de Facebook amb el nom Juntospeloluis en què hi col·labora gent del país però també de Portugal. Fa dos mesos que van començar i, de moment, han recollit uns 300 euros amb les guardioles i uns 5.000 a través del Facebook, però encara no en tenen prou. No obstant, Silvia Da Silva es mostra esperançada i confia que obtinguin aviat els diners perquè s'operi el seu germà.

Luis «sobretot vol operar-se per poder agafar els seus fills en braços, que ara no pot». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT