PUBLICITAT

L'ocupació arriba al 80% en hotels i turisme rural

  • La temporada d'esquí acaba avui amb 1.250.000 forfets venuts
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Les comarques de Lleida i l'Alt Pirineu tanquen la Setmana Santa amb xifres positives. Les previsions s'han complert en hotels i turisme rural, amb un 80% d'ocupació. A l'Alt Urgell i la Segarra, les cases rurals han superat fins i tot el 90%. La sorpresa ha estat al sector dels càmpings, amb el 95% dels bungalous plens, i el 60% de les zones d'acampada –el doble del que s'esperava. Les visites al conjunt romànic de la Vall de Boí s'han gairebé duplicat aquesta Setmana Santa respecte a l'any passat, mentre la temporada d'esquí posa punt i final amb un 15% més de forfets venuts, arribant a 1.250.000 durant tot l'hivern. Els esports d'aventura han omplert un 70% de les places ofertades.

El bon temps i diverses coincidències han fet d'aquesta una Setmana Santa que el sector turístic de les comarques de Lleida recordarà. Les dates sumades a la quantitat de neu al Pirineu d'aquest hivern han fet que els dos sectors potents del turisme a la zona s'hagi unit clarament i molts turistes hagin decidit anar a la muntanya enlloc d'apropar-se a la platja, a l'espera de l'estiu. El sector del ràfting, l'escalada, el caiac i la resta d'esports d'aventura han començat amb bones xifres, que se sumen a un final esplèndid de la temporada d'esquí. Probablement les temperatures han ajudat a què es trenquessin esquemes a les zones d'acampada, on s'esperava el 30% d'ocupació i s'ha arribat al 60%.

Les estacions d'esquí tanquen avui i podran precisar les xifres exactes d'esquiadors que han rebut. De moment, aquest divendres i dissabte havien rebut gairebé 17.000 esquiadors –Boí Taüll va tancar ahir i la resta, avui dilluns. La previsió és complir els 1.250.000 de forfets venuts en tota la temporada. Aquestes dades, segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Jordi Blanch, situen el Pirineu de Lleida com la destinació líder d'esquí de tot l'Estat espanyol. Això es deu, segons Blanch, en la confiança dels esquiadors amb les pistes lleidatanes, informa l'ACN.

Màxima afluència a les esglésies de la Vall de Boí / Una de les sorpreses d'aquesta Setmana Santa ha estat l'augment de visitants al conjunt romànic de la Vall de Boí, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat. Les esglésies de l'Alta Ribagorça han iniciat temporada coincidint amb la Setmana Santa i només fins dissabte ja havien superat els 4.000 visitants, quan l'any passat, en totes les vacances n'hi van anar 2.800. A falta de les dades d'aquest diumenge i dilluns de Pasqua, el conjunt romànic podria arribar a doblar aquesta xifra.

L'època del turisme rural / La Setmana Santa és una de les èpoques preferides pels amants del turisme rural. Les temperatures suaus i l'absència de pluja han fet que les xifres d'ocupació superessin fins i tot les dels hotels, que s'han situat al 80% –1,5 de cada 10 hotels del Pirineu han tancat abans de Setmana Santa. Les cases rurals han arribat al 85% en alguns punts i fins i tot al 90% a la Segarra i l'Alt Urgell. Segons el director del Patronat de Turisme de la Demarcació de Lleida, Jordi Blanch, a banda de mostrar-ho les xifres, la realitat és que els turistes comencen a augmentar la seva despesa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT