PUBLICITAT

El Valladolid avisa: «Vigilarem amb lupa el River MoraBanc»

  • «És un equip estranger, amb un altre règim jurídic i fiscal», diu el president
EL PERIÒDIC
VALLADOLID

El River Andorra MoraBanc serà vigilat «amb lupa» per ser a l'ACB. Així es va expressar ahir el president de la Fundació Bàsquet Valladolid, Juan Vela, que hi va afegir que farien aquest control «perquè compleixin tots els requisits» i «defensar els interessos» del CB Valladolid, que ha confirmat el seu descens de categoria. «És un equip estranger, amb un altre règim jurídic i fiscal», va assegurar Vela.

Vela va manifestar que el seu club «seguirà lluitant per intentar quedar en penúltima posició» i tenir així més possibilitats de mantenir la categoria en els despatxos, com ha succeït en altres ocasions. Segons Vela, «exigiran» el màxim al River Andorra a l'hora de complir «tots els requisits que imposa l'ACB», el primer dels quals passa per comptar amb 3,7 milions d'euros per pagar el cànon imposat per l'Associació de Clubs de Bàsquet.

«En el cas d'Andorra, si complís amb els requisits econòmics, caldria mirar bé la resta, ja que és un equip estranger, amb un altre règim jurídic i fiscal. No perquè tenim res en contra del River MoraBanc, sinó en defensa dels interessos d'aquest club», va remarcar Vela en roda de premsa.

El màxim responsable del CB Valladolid va afirmar que «s'està treballant de cara a jugar en ACB, que és la primera opció, i per sortir en LEB, però tancar el club seria l'última, perquè llavors de res hauria servit aquest any d'esforços i de sofriment, en el qual el deute s'ha reduït un altre milió». El deute del club espanyol és «per sota dels sis milions» i seria «més fàcil de seguir amortitzant estant en ACB», encara que el club també «seguirà lluitant» si s'ha de jugar en LEB, si bé «la situació seria més complicada, tant per aconseguir un patrocinador com per retallar aquest deute», va insistir.

TRES EQUIPS EN SEMIFINALS DEL PLAY-OFF / En la pista, mentre el River MoraBanc descansa amb els deures fets, a la LEB Or encara no ha acabat la batalla i resta una plaça en joc per a l'ascens a la Lliga Endesa de l'ACB. El cap de setmana va deixar gairebé enllestits els partits de quarts de final de LEB Or, i així Quesos Cerrato Palència, Unión Financiera Oviedo i Ford Burgos van assolir el passi a les semifinals amb un clar 2-0 en les seves sèries contra Clínicas Rincón, Leyma Corunya i Cocinas.com. Avui al vespre (20.45h), el Peñas d'Osca i el Breogán de Lugo s'ho juguen tot a una carta per desempatar l'1-1. El matx serà a Lugo. En el primer duel el Breogán es va imposar 69-64, i Osca es va imposar diumenge a casa 73-65.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT