PUBLICITAT

Les subvencions a les entitats es redueixen un 17% des del 2011

  • «La voluntat és no deixar caure el FC Andorra», diu Cerqueda en la presentació dels ajuts a clubs i federacions
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cerqueda i Beal, ahir abans de començar la presentació a Govern Foto: TONY LARA / INFOGRAFIA: EL PERIÒDIC

Es va anunciar que les rebaixes a les entitats esportives seria del 20%, i en tres anys ha estat, oficialment, del 17%. Amb aquesta dada treia pit el Govern ahir durant la presentació de les subvencions a clubs i federacions per al 2014. En total, 3.047.214 euros, quan en 2013 va ser de 3.183.290. La reducció global es nota perquè el COA no té aquest any Jocs dels Petits Estats i també perquè l'ajut que rebia el FC Andorra ha quedat en 120.000 euros perquè ja no té secció de futbol sala, quan en l'anterior exercici era de 265.860. «La voluntat és no deixar caure el FC Andorra», va dir ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda amb el suport de Jordi Beal, que al seu costat argumentava que el club havia rebut per a la secció de futbol 104.000 euros al 2013, i per tant augmenta.

La Federació d'Esquí, amb 831.600 euros (el 27% del total), és novament la que s'enduu el gruix del pastís, seguida pel BC Andorra, que en rep 384.600 –els diners que pugui rebre per a l'ascens a l'ACB seran un extra que arribarà del Govern–, i que a més suposen idèntiques xifres a 2013, de la mateixa manera que el CV Andorra, que torna a rebre 108.000. Per la resta d'entitats, es reparteixen menys d'un 4% cadascuna.

El FC Andorra rebrà 120.000 euros dels aproximadament 190.000 que havia demanat per a aquest exercici. Pel que fa al pagament de les dues dotzenes parts que havia de rebre particularment el FC Andorra i que la primera va ser enviada a un compte corrent de l'anterior junta, embargat, Cerqueda i Beal van deixar clar que «ningú ens va comunicar que el compte bancari no era el correcte», tot afirmant que la intenció és obtenir tots els requisits per ingressar la segona part en el compte correcte. Segons Beal, no es paga de moment la segona part perquè «falten gestions del FC Andorra» que no va especificar.

Beal va explicar ahir que el procés per decidir la quantia econòmica per entitat passa per rebre una primera estimació al novembre i desembre, i després d'una anàlisi posterior és quan es decideix.

Fins a final d'aquest mes d'abril es pagarà el 70% de les quantitats, sempre que la documentació sigui presentada al Govern com pertoca, segons va informar Cerqueda, que va indicar que «la majoria» de les entitats ho havia fet correctament.

Destaca l'augment de la Federació d'Handbol, que amb 18.000 euros gairebé triplica el que rebia al 2013. «Generen ells sols el 40% de les despeses, procés que ha fet de buscar recursos», va dir Beal, que va lloar la iniciativa de l'entitat.

També puja la Federació de Ciclisme, que supera els 40.000 euros que no arribava en 2013 per cobrar 45.260 euros, justificats pel treball de preparació específica dels seus esportistes de cara als Campionats del Món de btt que ha de rebre la Massana a l'estiu del 2015. D'altres federacions que augmenten són petites, com billar, canoa-caiac o petanca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT