PUBLICITAT

Martí celebra la «responsabilitat» dels cònsols per les transferències

  • Assegura que els comuns no han demanat res a canvi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El cap de Govern, Toni Martí, va celebrar ahir la «responsabilitat» que van demostrat els cònsols en acceptar la congelació de les transferències en 54,6 milions d'euros per als dos propers anys. Segons Martí, aquesta xifra està molt per sota dels «bastant més de 60 milions d'euros» que els pertocarien, però va assegurar que és suficient per poder fer front als serveis socials i obligacions dels comuns. D'altra banda, va indicar que els cònsols «no han demanat res a canvi» d'acceptar aquesta nova congelació, i va afegir que a banda del document consensuat que modificarà algunes lleis sectorials, «hi ha el compromís que no es tanca la porta a una futura modificació de la Llei de competències».

El document que acabaran de consensuar els cònsols amb el Govern ja està gairebé enllestit, i Martí preveu que s'acabi de tancar el proper dilluns en la reunió prevista. La rebaixa de les transferències establertes en 54,6 milions d'euros per als propers dos anys és «un bon compromís», segons Martí, a l'espera que s'acabin de plasmar els resultats del nou marc fiscal i que «sense pressa però sense pausa» es parli de com redistribuir els recursos de l'Estat de manera equitativa.

El pla Riberaygua, al proper mandat / Pel fet que finalment s'hagin congelat les transferències sense haver fet la modificació proposada inicialment des del Govern per a les competències, Martí considera que no hi ha cap contradicció amb el que s'havia dit. I va matisar que la primera proposta era més profunda però que no es volia fer sense consens, i que amb el full de ruta clar que s'està elaborant, a la propera legislatura es podrà abordar la qüestió sense perdre temps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT