PUBLICITAT

Minoves nou president de la Internacional Liberal

  • LdA intercanvia impressions sobre el model d'associació d'Andorra a la UE
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Juli Minoves després de ser elegit president, a Rotterdam Foto: LIBERALS D?ANDORRA

liberals d'Andorra (LdA) es va felicitar ahir de l'elecció de Juli Minoves com a president de la Internacional Liberal, durant la celebració del seu 59è Congrés. LdA va explicar en un comunicat que l'exministre andorrà encara «el nou mandat d'un any i mig amb el repte d'augmentar la consolidació de forces polítiques d'ideologia liberal a tot el món, i contribuir a incrementar la presència dels partits d'aquesta ideologia en els governs i parlaments dels diferents països on ja hi són». Des de LdA, es valora el nomenament de Minoves de «molt rellevant per les relacions internacionals d'Andorra, tenint en compte el procés d'obertura econòmica i les negociacions amb Europa». El nomenament de Minoves arriba en «un moment clau» i per al qual «és important utilitzar totes les vies de negociació a l'abast».

Així mateix, LdA considera que «la nova situació ha d'ajudar en aquestes relacions internacionals i estem disposats a treballar conjuntament amb el Govern perquè aquests acords siguin el més encertats possible per a Andorra». El 59è congrés de la Internacional Liberal celebrada aquest cap de setmana passat a Rotterdam (Països Baixos) va servir per reunir els màxims representants de la federació Internacional Liberal sota el lema Enhancing global trade (Enfortint el comerç mundial).

L'esdeveniment va reunir, entre altres polítics coneguts, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el Primer Ministre holandès, Mark Rutte i el Primer Ministre d'Islàndia, Sigmundur Gunnlaugsson. El punt àlgid del congrés va arribar quan es va produir el relleu entre el fins ara president i membre del parlament europeu, l'holandès Hans van Baalen, i l'andorrà Juli Minoves, que va viatjar a Holanda acompanyat per alguns membres de LdA. El partit andorrà va aprofitar també la cita de Rotterdam amb la Internacional Liberal per valorar amb altres dirigents i polítics europeus el model de relació amb Europa que seria més recomanable per a Andorra.

Amb aquest objectiu, la delegació andorrana es va reunir amb el primer ministre islandés, Sigmundur Gunnlaugssonm i amb els representants del Fòrum Liberal austríac Neos Lab, amb qui van valorar les implicacions del futur intercanvi automàtic d'informació.

Després del seu nomenament, el nou president de la Liberal Internacional, Juli Minoves, va parlar telefònicament amb el Cap de Govern, Antoni Martí, per posar-se a disposició del país per «col·laborar en tot allò que sigui necessari», segons va informar LdA en el comunicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT