PUBLICITAT

La UE vol tenir operatiu l'intercanvi automàtic el 2017

  • Pretenen convertir l'«eina en un estàndard internacional»
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
Un moment de la reunió entre els cinc ministres de Finances, ahir Foto: Yoan Valat

Els ministres de Finances de França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Espanya van acordar ahir a París un «calendari ambiciós» que faciliti l'intercanvi automàtic d'informació fiscal de particulars i grans empreses que «desplacen els seus ingressos artificialment» a països amb baixa o nul·la imposició. Segons va declarar a Efe el ministre de Finances francès, Michel Sapin, «està decidit. Ho farem el més ràpid possible amb el major nombre de països possible». L'acord es basa en el treballs iniciats per l'OCDE a petició del G20 i amb el suport de 39 països, un suport que preveu ampliar en la cimera que celebrarà el proper mes d'octubre a Berlín.

En concret, els responsables de Finances del denominat G5 europeu implementaran un intercanvi automàtic que reforçarà la «col·laboració tècnica» que existeix entre les seves administracions «de manera continuada i extremadament eficaç», segons el ministre de francès.

L'objectiu és avançar cap a un «sistema global» que s'espera que estigui operatiu el 2017, a partir de les dades recollides des de 2015 i «d'acords bilaterals» que ja han començat a firmar-se. El següent pas, serà convertir «l'eina fonamental» que suposa aquest intercanvi d'informació en un «estàndard internacional», començant pels 34 Estats membres de l'OCDE i els 28 de la UE. Per aconseguir-ho, es buscarà el concert de «tots els centres financers internacionals».

El G5 també lluitarà amb «més intensitat» pràctiques fiscals comunes entre les multinacionals, com potser «l'erosió de base imposable i la transferència artificial de beneficis».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT