PUBLICITAT

Riberaygua va dimitir fa 15 dies i marxarà quan presenti la llei del joc

  • Martí ha reconegut que l'acord amb els comuns sobre la delimitació de les competències i les transferències no és al qual li hauria agradat arribar al ministre de Presidència
29042014-RIBERAYGUA

El ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, va presentar la seva dimissió el passat 15 d'abril, amb la voluntat que es faci efectiva un cop hagi presentat el projecte de llei del joc. Així ho ha confirmat aquest dimarts el cap de Govern, Toni Martí, que ha anunciat que 'li acceptaré la dimissió', i que ho farà 'a disgust'. Martí ha reconegut que l'acord amb els comuns sobre la delimitació de les competències i les transferències no és al qual li hauria agradat arribar a Riberaygua, però ha indicat que 'aquest no és el motiu principal' de la seva dimissió, sinó que es pot sumar a altres motius.
Text: El ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, va ser nomenat amb els objectius principals d'assumir les negociacions amb els comuns per a la delimitació de les competències i les transferències i d'elaborar el projecte de llei del joc. Aquest dimarts, però, l'acord entre els comuns i el Govern ha estat presentat sense que ell fos present, i també va ser absent a les darreres reunions entre els cònsols i el Govern per aquestes negociacions. De la mateixa manera, la seva signatura no rubrica l'acord que s'ha presentat aquest dimarts, i el cap de Govern ha reconegut que 'aquest no és l'acord al que hauria volgut arribar Riberaygua'.

Això ha derivat, entre altres motius segons Martí, en què el ministre Riberaygua presentés, el passat 15 d'abril, la seva proposta de dimissió, subjecta a presentar abans el projecte de llei del joc, que s'entrarà a tràmit parlamentari aquest període de sessions, tal com avançava el Diari d'Andorra. El cap de Govern ha assenyalat que el ministre ja havia manifestat feia mesos la voluntat de dimitir, però que ho va fer formalment el 15 d'abril, i que ha decidit acceptar-li la dimissió.

Segons ha declarat el cap de Govern, accepta la dimissió 'a disgust', perquè 'ha estat un gran ministre' i també 'perquè és un amic personal'. El que ha volgut destacar Martí és que 'l'honora voler continuar amb l'altra feina', en referència a la llei del joc, i ha remarcat que presentarà el text i tot seguit es farà efectiva la seva dimissió'.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT