PUBLICITAT

No al porta a porta

  • Un 63% dels andorrans assegura que no li agrada gens o li agrada poc
  • Un 8% creu que és intimidatori, i que pot fer sentir coaccionat o forçat
L. F. M
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge de polítics fent el porta a porta a Canillo. Foto: EL PERIÒDIC

Als andorrans no els hi agrada el porta a porta. Segons l'Enquesta d'opinió política feta pública ahir pel CRES, un 43,8% andorrans diuen que no els hi agrada gens aquest sistema, i un 19,2% diu que els hi agrada poc. És a dir, un 63% en front de 30% que diu que els hi agrada molt o bastant.

Als que els hi agrada, els hi agrada perquè permet «conèixer personalment els candidats, es pot parlar amb ells i tenir-hi un contacte directe» (40,5%), perquè es una manera de «rebre informació personalment i t'expliquen el programa» (22,3%) i perquè «és més proper, més personal» (14%).

Als que no els hi agrada, és perquè creuen que és innecessari i «hi ha altres mitjans per informar-se» (20,7%) i en segon lloc, amb un 16,4% perquè «molesten a casa, envaeixen la intimitat». Un 10% només diuen que no els hi agrada que vinguin a casa. Prop d'un 9% diuen que els polítics prometen coses i després no ho compleixen, que menteixen, i un 8% creu que el porta a porta és un sistema: «intimidatori, et pots sentir obligat, coaccionat, forçat». Un 7% pensen que actualment no té sentit, que és un sistema antiquat i obsolet, un altre 7% diuen que «només vénen per interès, busquen el vot».

De totes maneres, segons les dades de la enquesta, ja és un sistema que va a la baixa. Un 36% dels enquestats andorrans diuen que els polítics van passar per casa seva per explicar el programa electoral en les últimes eleccions, mentre que un 61% diuen que no van passar.

Per als andorrans el què és més important a l'hora de decidir el seu vot tan a les eleccions generals com a les parroquials és el programa electoral (41,8%), seguit dels candidats, sobretot en les parroquials (33%). En tercera posició i a distància de les altres, la ideologia, que els percentatges mostren que no és prioritària pels andorrans (un 21% a les generals i un 14'5% a les parroquials). El partit és el que menys influeix a l'hora de decidir el vot (6'5%).

El director del CRES, Joan Micó,va posar de relleu que en aquesta actuació els andorrans i no andorrans difereixen, ja que per als segons, els candidats i la ideologia estan igualats a l'hora de decidir el vot. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT