PUBLICITAT

Barcia no descarta un acord entre DA i l'entorn d'SDP

  • «No seria una idea descabellada des del punt de vista programàtic», diu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Barcia i Bartumeu conversen, en una sessió recent del Consell General Foto: TONY LARA

El president suplent del grup parlamentari mixt, Gerard Barcia, no descarta un acord entre DA i les persones properes a l'entorn de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de cara a les eleccions generals. Així ho va manifestar en una entrevista a RNA. Barcia també va assenyalar que des del punt de vista programàtic no hi hauria cap problema per arribar a una entesa.

Gerard Barcia creu que Demòcrates per Andorra tornarà a guanyar les eleccions però no amb una «majoria tan aclaparadora» perquè considera que hi ha una part de vot de DA que no està d'acord amb les polítiques impulsades pels demòcrates en temes com l'IRPF, l'IGI o l'acord monetari. En aquest sentit, Barcia pensa que aquest sector «els més de dretes, de l'economia productiva del país» deixaran de votar DA i aniran cap a una força més de dretes «que està naixent».

Barcia va reconèixer que entre els que van marxar del PS que s'han adherit a Socialdemocràcia i Progrés i els que, com ell, no militen en cap partit, comparteixen en alguns punts la visió d'estat de DA i per aquest motiu han votat conjuntament en algunes qüestions al Consell General. De fet, el president suplent del grup parlamentari mixt va assenyalar que DA està aplicant el que el govern socialdemòcrata de Jaume Bartumeu «no va poder fer o no se li va deixar fer»

Preguntat per la possibilitat de formalitzar un acord amb DA de cara a les properes eleccions, va apuntar que «seria una possibilitat» tot i que va afegir que ell «personalment» no ho ha explorat. De tota manera es va mostrar convençut que des del punt de vista programàtic no seria una idea «descabellada» i des d'un punt de vista «real i pràctic» a l'hora de compartir certs temes i visions d'estat, seria «totalment factible».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT