PUBLICITAT

El CFPA arribarà fins al Tribunal de Drets Humans

  • Cinca es mostra satisfet i destaca que les mesures eren «proporcionades»
EL PERIÒDIC / C. G.
ANDORRA LA VELLA

El president del sindicat del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA), Salvador Prieto, va declarar ahir que arribaran fins al final esgotant totes les vies judicials i arribaran, si cal, fins al Tribunal de Drets Humans Europeu (TDH). Ho va dir en el moment de valorar la sentència del Tribunal Constitucional sobre el procés incidental d'inconstitucionalitat relatiu a la vulneració del principi d'igualtat de la llei de les retallades que havia presentat el Tribunal de Batlles i que l'ha resolt considerant-lo no contrari a la Constitució.

Tot i això, l'advocat del sindicat, Xavier López, va manifestar a l'ANA que en la sentència del TC han trobat a faltar que no s'hagi contestat una de les qüestions que plantejava el Tribunal de Batlles, i és que «es podria plantejar una desigualtat perquè no hi havia prèviament a la implantació d'aquesta llei, mesures fiscals i tributàries que afectessin a tota la ciutadania», i per tant, únicament el cos de funcionaris adscrits a l'administració general patia les retallades.

Una llei «proporcionada» / Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat ahir, el ministre portaveu, Jordi Cinca, es va mostrar satisfet amb la sentència del Tribunal Constitucional, que avala la llei de les retallades. «El Govern està satisfet amb el resultat» i amb el fet que les mesures es considerin «proporcionades», preservant els sous més baixos de 3.000 euros va destacar Cinca, afegint que es tractava de «mesures que no són agradables però que eren necessàries».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT