Lusitans i Sant Julià s'acosten a Europa i a la final de la Copa

• Contundents victòries dels dos equips, que busquen salvar la temporada amb el premi europeu
R. M. S.

L'FC Santa Coloma entra al camp ahir per jugar contra un Sant Julià que el va felicitar pel títol de Lliga Foto: ÀLEX LARA

Els dos equips que busquen plaça europea, Sant Julià i Lusitans, van complir ahir amb les expectatives per tal d'assolir un dels objectius de la temporada, i a més acostar-se a la final de la Copa Constitució. Els lauredians es van imposar en el partit d'anada de les semifinals de la Copa per 3-0 al FC Santa Coloma, que ahir va rebre el trofeu de campió de la Lliga, mentre que el Lusitans es va desfer amb un 4-0 a la UE Santa Coloma.

En el primer partit de l'anada de les semifinals de la Copa Constitució, jugat ahir al migdia a l'Estadi Comunal, el FC Santa Coloma, recentment proclamat campió de lliga, va veure com el Sant Julià, que necessita ser a Europa la pròxima temporada, donava un cop de puny a la taula en només 20 minuts de joc. En aquest temps, el conjunt lauredià ja guanyava per 3-0, resultat amb què va finalitzar el matx. En cinc minuts fatídics per als interessos colomencs, José Aguilar va avançar en el minut 15 el Sant Julià, mentre que en el 18 era Pedro Muñoz qui posava el 2-0 en el marcador. Fabio, en el minut 20, posava el 3-0 que deixava molt tocat els homes de Richard Imbernón.

En el segon duel d'aquestes semifinals, disputat a la tarda a Aixovall, el Lusitans, un altre equip que vol ser a Europa, va passar per sobra de la UE Santa Coloma amb un 4-0 que gairebé deixa sense opcions de remuntada els colomencs. Bruninho va avançar el seu equip als 27 minuts de joc, i abans del descans, en el 39, era Cristian Martínez qui feia el 2-0. Ja en la segona meitat, Cristian repetia diana amb el 3-0 en el minut 60, mentre que en el 76 era Carlos Acosta l'autor del quart i últim gol de la tarda.

EL TÍTOL, EL PITXITXI I EL ZAMORA / Les autoritats de la Federació Andorrana de Futbol van ser ahir a l'Estadi Comunal per tal de reconèixer el treball dels equips durant la passada Lliga Nacional en Primera Divisió. Així, el president Victor Santos va lliurar la copa de campions de Lliga al FC Santa Coloma, en un acte previ a què l'equip que entrena Richard Imbernón sortís al camp entre els aplaudiments i el corredor del rival d'ahir, el Sant Julià.

Així mateix, ahir es va fer entrega també del guardó com a pitxitxi del campionat nacional de lliga a Luis Miguel Dos Reis, davanter del Lusitans que aquesta temporada ha assolit 13 gols. També es va lliurar el premi Zamora per al porter menys golejat, que en aquest cas va ser Eloy Casals, del FC Santa Coloma, amb només 12 gols encaixat durant la Lliga 2013-2014.

INTER ESCALDES S'AVANÇA EN PROMOCIÓ / El partit d'anada de Promoció entre l'Inter Club Escaldes i el Jenlai va deixar els escaldencs amb un avantatge de 4-0 per al partit de tornada, que es disputarà diumenge vinent.