PUBLICITAT

Els agents volen la mobilitat

  • Ferrer vol consensuar un text per presentar la modificació de la Llei la propera legislatura
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/ M.C

La Diada dels agents de circulació comunals va estar marcada per la proposició de llei de modificació de la Llei que regula a la seva tasca i que, com va recordar la presidenta de la Comissió interparroquial, Rosa Ferrer, s'havia de tenir a finals de l'any passat.

La mateixa presidenta i cònsol major d'Andorra la Vella, va indicar que s'ha endarrerit per les negociacions sobre competències i transferències entre els comuns i el Govern, però que esperen tenir un «text pactat per tots els agents implicats» per entrar-lo a tràmit parlamentari en la pròxima legislatura, segons va informar l'ANA.

Pel que fa a la regulació de la mobilitat dels agents, segones activitats i proves de selecció i la demanda del grup de treball d'agents de circulació d'obtenir tota la informació sobre aquests temes, els caps de circulació de les parròquies van manifestar que sempre es manté informats als agents i que no hi ha preocupació dins del cos.

La presidenta de la comissió interparroquial va fer balanç de l'activitat de l'any i va indicar que dins l'acord institucional sobre competències hi ha un apartat de seguretat ciutadana i viària que inclou el compromís de treballar en la modificació de la Llei. Durant la celebració de la Diada dissabte passat, la cònsol va apuntat a la necessitat de «garantir la seguretat i les garanties jurídiques als agents quan es desplacen en missió a altres parròquies»; però també va admetre que preparen la regulació de les segones activitats i de les proves de selecció, com ja van assenyalar en la darrera reunió de cònsols.

Tenint en compte que «entrem en període d'acabament de legislatura i després de mandat» la voluntat és tenir un text «pactat per tots els agents» per entrar a tràmit la proposició de modificació en la pròxima legislatura, va dir la presidenta de la comissió. Pel que fa a les demandes del grup de treball d'agents de circulació, Ferrer va destacar que la comissió fa dos anys que treballa amb el text i el grup tot just s'ha creat. A més, va assegurar que hi ha representants de cada escala i per tant, entén que demanen informació «per fer-ne el seguiment».

«Facilitarem un text quan tinguem clar des del punt de vista jurídic com s'ha de fer, les possibilitats, etc.», va dir en referència a les modificacions i regulacions que tracten. Els caps del servei de circulació d'Andorra la Vella, Encamp i Escaldes van assegurar que es manté informats els agents dels canvis que es plantegen i van afirmar que no se'ls ha transmès cap neguit o preocupació per les reubicacions o segones activitats. Encara que van reconèixer que fa anys que està sobre la taula la modificació de la Llei dels agents de circulació, entenen que s'hagi endarrerit per la negociació de competències i transferències. Segons va destacar el cap de circulació de la capital, Toni Pujol, no arriba tard perquè «continua endavant i aviat m'agradaria que veiés la llum».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT