PUBLICITAT

Justo: «La realitat és que amb sis punts no hi haurà prou»

  • L'FC Andorra torna a estar a un punt del descens en perdre a Amposta
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Justo Ruiz, després del final d'un partit del curs passat a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

Deia Justo Ruiz en la prèvia del partit de fa dues setmanes a casa contra el Torredembarra i amb un punt de marge sobre la zona de descens que sis punts serien suficients per aconseguir la permanència a Primera Catalana. L'FC Andorra no va fallar i va guanyar 3-1, amb la qual cosa es va distanciar en quatre punts de la boca del llop.

Aquest cap de setmana, però, ha perdut a Amposta 4-0 i els tricolors tornen a estar de nou a un punt de la zona vermella, quan falten tres jornades perquè acabi la Lliga. La situació torna a ser delicada i ahir el tècnic no va tenir més remei que rectificar les paraules del prepartit amb el Torredembarra: «La realitat és que amb sis punts no arribarà».

La seva calculadora ha fallat, per posar un exemple, igual que la del Barça, que després de l'empat amb el Getafe va donar la lliga per perduda però l'Atlético i el Reial Madrid també van acabar patinant. L'Andorra tenia la setmana passada mitja salvació garantida, però es que tot ha canviat pels inesperats resultats que s'han produït aquest cap de setmana passat. Els cinc que estan per sota de l'Andorra, que són últims, han guanyat i els tres immediats que el precedeixen en la taula han empatat. Per a més inri El Catllar, novè, ha perdut i l'ha salpicat la lluita per eludir el descens fins el punt que està a només tres punts de l'Amposta. Ara són nou –la meitat dels equips que hi ha al grup 2– els que poden descendir.

Justo, al·lucinat amb el ritme que porten els equips de la part baixa, va incidir en el tòpic de què «ara només val guanyar». I amb raó. «Ja no es poden fer comptes ni treure calculadores perquè els de baix són capaços de fer punxar als que lluiten per pujar [com és el cas dels tres primers, que han empatat]. Hi ha enfrontaments directes, és cert, però per treure profit d'això és necessari sumar».

Per endavant queda un partit a casa en la pròxima jornada davant el Torreforta, tercer i amb clares opcions de conquerir el segon lloc que permet jugar la promoció d'ascens; després toca desplaçament a Tàrrega, que ho té més difícil però que lluitarà per si la tercera plaça és també vàlida per pujar de categoria amb la compensació d'ascensos i descensos dels equips catalans; i per acabar, el Balaguer a casa. Tot un rival directe. «El vestidor de l'Andorra porta tot l'any fregant les places de descens i està acostumat a jugar amb els nervis», va admetre un Justo desconcertat per una lliga boja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT