PUBLICITAT

La FAB, pionera i lloada per la FIBA

  • La sub-18 femenina de 3x3 és primera del rànquing mundial i l'absoluta segona
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La selecció femenina en les categories de base ha anat creixent. Foto: ÀLEX LARA

No hi ha res millor que avançar-se a la resta, i la Federació de Bàsquet (FAB) ha donat un pas endavant superant les grans potències del bàsquet mundial amb l'aposta ferma pel model del 3x3. Cal dir, perquè s'ho val, que el treball de la direcció tècnica que encapçala un malalt d'aquest esport com Jaume Tomàs, facilita que s'agafi un renom internacional que fins i tot la FIBA reconeix públicament.

Aquesta setmana, el màxim organisme del bàsquet internacional s'ha fet ressò de la feina que realitza la FAB amb el 3x3 en un reportatge en què Jaume Tomàs i la jugadora Clàudia Brunet expliquen com ha arribat a aquest punt una federació tan petita en comparació amb les grans potències mundials. El director tècnic de la FAB, que estudia al mil·límetre cada moviment del bàsquet, assegura que l'aposta pel 3x3 va ser una decisió estratègica pensant especialment en la joventut. I, la veritat, és que ha fet diana, perquè ara és la joventut de la base andorrana la que està motivadíssima davant d'una cita inspiradora com és el Campionat del Món de Moscou que se celebra del 5 al 8 de juny.

En principi, l'equip de la FAB el formaran Clàudia Brunet, Patrícia Vicente, Cristina Andrés Rabasa i Nàdia Mun. Hi ha temps fins el 25 d'aquest mes per fer alguna variació, però sembla que serien les jugadores escollides, perquè a més entre elles ara mateix hi ha Brunet, que ocupa la 16a posició del rànquing mundial.

Però no és aquesta una dada puntual, sinó que Andorra és com a selecció entre les millors, segons els rànquins internacionals a data d'ahir. Per exemple, la tricolor femenina sub-18 ocupa el primer lloc en el rànquing mundial. El primer: 884.000 punts. En segona posició és Alemanya amb 877.000, mentre que Espanya és tercera amb 868.000. La selecció femenina absoluta, a més, és la segona mundial, amb 1.627.000 punts, només per sota dels 2.047.000 punts de Romania, i per sobre dels 1.562.000 d'Alemanya, que és tercera. En homes, també el nivell és destacable: els sub-18 són quarts, i els sèniors 14ns. Sembla que algunes coses es fan bé a la FAB i s'ha de reconèixer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT