PUBLICITAT

Problema a la vista amb els Europeus de Petits Països sub-18

  • El Principat és la seu però si el BC Andorra consuma l'ascens a l'ACB el Poliesportiu estarà en obres
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sub-18 femenina, en un del partits de l'Europeu de l'any passat al Poliesportiu, on va acabar campion Foto: TONY LARA

El Principat repetirà l'estiu que s'aproxima i per segon any consecutiu com a seu dels Campionats d'Europa de Petits Països sub-18, tant en la categoria masculina com en la femenina. Totes dues competicions alternaran horaris, ja que coincidiran a fer-se entre el 22 i el 27 del juliol vinent. Es preveu, però, un problema per a la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), ja que el Poliesportiu estava previst com el pavelló de competició i podria estar en obres per aquelles dates.

El BC Andorra i el seu futur a l'ACB té molt a veure amb aquesta situació. És conegut que l'entitat que presideix Gorka Aixàs està treballant per consumar als despatxos el retorn a l'elit del bàsquet espanyol i si ho aconsegueix, haurà de fer diverses obres al Poliesportiu perquè sigui apte per jugar. Això passa per detalls de fàcil solució com és el canvi de parquet –Govern ja té destinat el pressupost i es faria durant l'agost– o el del marcador, però sobretot les graderies.

Ara mateix hi ha un aforament de gairebé 2.000 places que s'ha d'ampliar a 5.000. «La solució és posar bancs a la grada jove [sota el marcador] i els fons [on hi ha el Casal, que es traslladaria al Centre de Tecnificació d'Ordino]. Es pot fer però les obres haurien de començar a principis de juliol», va assenyalar ahir el director general del club, Francesc Solana.

Això vol dir que a finals del setè mes de l'any, quan es disputin els Campionats d'Europa sub-18, la instal·lació podria no estar a disposició i no hi ha cap altra que s'adapti als requisits de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA). «Govern, BCA i FAB estem buscant una solució per si no es pot jugar al Poliesportiu. Hi ha bona voluntat de les tres parts però se'ns presenta un problemón que tampoc ens podem permetre, de diners i perquè es deterioraria la imatge que té la FIBA de nosaltres», va admetre el director tècnic de la Federació, Jaume Tomàs.

D'una banda, les deu seleccions que venen ja tenen la reserva d'hotels propers al Poliesportiu. Fixar la nova seu al Prat Gran d'Escaldes, Serradells o una instal·lació d'una altra parròquia obligaria a la FAB a haver de posar autobusos per facilitar els desplaçaments i això suposaria una despesa extra d'uns 10.000 euros.

De l'altra banda, igual que l'ACB exigeix uns requisits mínims als pavellons, la FIBA també té els seus. Hi ha l'obligació de què les seus tinguin una pista de competició amb un mínim de vuit vestidors, ja que per exemple a Andorra s'hi jugaran sis partits cada dia, i un altre d'entrenaments. Aquest segon seria el Joan Alay, que ara mateix té tots els números per ser l'alternativa si s'ha de buscar un pla B, però amb matisos. El tema dels vestidors quedaria resolt perquè es podrien fer servir igualment els del Poliesportiu, però no altres qüestions: «Necessitaria un rentat de cara, adequar-lo, que val uns diners i la despesa en els desplaçaments a la pista d'entrenament s'hauria de fer igualment», va assenyalar Tomàs.

PABLO SÁNCHEZ, SELECCIONABLE / Respecte a l'Europeu de Petits Països absolut, en la categoria masculina Pablo Sánchez ja pot ser seleccionable, tot i que encara no ha confirmat si jugarà una competició que es farà a San Marino a partir del 7 de juliol. La femenina, de la seva banda, tornarà a jugar després de ser absent en la darrera edició, al 2012. Una bona notícia que contrasta amb la dissolució del sènior femení del BC Andorra per falta d'efectius; sis de les jugadores marxaran a estudiar fora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT