PUBLICITAT

Moderat optimisme per ser elegits seu de les finals de la WC

  • El cap de Govern viatja a Barcelona per donar suport avui al projecte 2017 del Principat
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les reunions d'ahir a l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona Foto: WWW.FIS-SKI.COM

La 49a edició del Congrés de la FIS s'està celebrant a Barcelona des del dilluns i durant tota aquesta setmana i allà hi són representants de Grandvalira, la Federació d'Esquí i fins tot, avui, en viatge especial, el cap de Govern, Toni Martí, que vol donar així suport a la candidatura andorrana per rebre en 2017 les finals de la Copa del Món. La delegació andorrana respira un moderat optimisme, tot i que la decisió final serà de la FIS després que aquest migdia es presenti en societat el projecte andorrà. La decisió final es preveu per a aquesta tarda.

De 8:00h a 11:00h hi haurà diverses reunions entre els membres de la FIS i els delegats nacionals per començar a estudiar els projectes en joc. En són tres: l'andorrà, Aspen (Estats Units) i Lenzerheide (Suïssa), que ja va ser seu aquest 2014. Aquest fet, afegit a què Estats Units agafa massa lluny per ser final de temporada, època en què els equips ja pensen més en la següent campanya que no en desplaçaments tan exigents com aquest, és el que juga a favor de la candidatura andorrana. Al migdia, avui, seran els actes de presentació oficials davant dels diferents comitès.

Aquests dies de congrés han servit per confirmar algunes dates. Ahir al matí va quedar clar que les finals de la Copa d'Europa que rebrà Andorra al 2015 seran del 19 al 22 de març, en competició masculina i femenina de velocitat –descens i supergegant–, a més de la supercombinada femenina, com a test de cara a la Copa del Món de 2016, que rebrà aquesta disciplina. Així mateix, es va confirmar també aquesta WC 2016, i les dates dels Campionats del Món de Quilòmetre Llançat i les dues Copes del Món d'aquesta especialitat que acollirà la pista Riberal de Grau Roig a Grandvalira: el dia 28 de febrer i 1 de març serà els Campionats del Món, i el 2 i 3 de març, les dues WC.

REPRESENTACIÓ EN DIVERSOS SECTORS / Andorra és representada al Congrés de la FIS de Barcelona que se celebra a l'Hotel Juan Carlos I amb diversos estaments. Per una part, Grandvalira-Ensisa hi és amb el director general Conrad Blanch; Jordi Pujol, director de cursa; David Hidalgo, director de serveis corporatius d'Ensisa; i Nadal Antor, encarregat de la pista Riberal de velocitat. Per part de la FAE, hi han anat el president Albert Coma, el vicepresident Josep Maria Raméntol, el director tècnic Carles Visa i Xavier Granyó per a la comissió de regles i controls.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT