PUBLICITAT

FC Santa Coloma i UE mantindran el grup, Sant Julià farà 'pla renove'

  • Els tres equips van iniciar ahir els entrenaments i tenen un mes per preparar la competició europea
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Isma, única baixa del FCSC per a la Champions, en l'Europa League de l'any passat davant el Breidablik Foto: ÀLEX LARA

Els tres equips de la Lliga Nacional que s'han guanyat una plaça per disputar aquest estiu competició europea van començar ahir a entrenar, ja amb les idees clares sobre quines plantilles volen tenir. La cosa està clara, segons van explicar ahir els entrenadors a EL PERIÒDIC D'ANDORRA. El Sant Julià té programat un pla renove i els dos equips colomencs, FC Santa Coloma i UE, tenen clar que mantindran el grup amb alguna incorporació puntual.

NO MÉS DE TRES REFORÇOS / Richard Imbernón compta amb una plantilla de 18 jugadors, amb la baixa d'Isma en el mercat d'hivern. El tècnic té clar que continuaran «absolutament tots» perquè segons va indicar: «Europa no és cap premi, però ells són els que van guanyar la Lliga i per tant han demostrat que tenen nivell per jugar la Champions. Imbernón també es del parer de fer algun reforç, «no més de tres i sempre que sigui per millorar el que hi ha». Demà tindrà a prova Anás El Morabet, un jove migcampista de 19 anys que pertany al Llagostera i que va acabar cedit a l'Hellín. «Té molt bona pinta però no podem fitxar-lo sense veure'l». No hi ha més noms sobre la taula però el tècnic té clar que qui es comprometi, només serà per jugar competició europea. «A l'agost farem la planificació de la pròxima temporada», va afirmar.

SIGNA MARC AMAT / La UE té clar que no farà cap canvi fins que no acabi la seva participació en l'Europa League. Emiliano González té clar que es tracta d'un premi per als seus jugadors: «És la meva filosofia, l'estiu passat ja vaig fer-ho així. La realitat és que hi ha mínimes opcions de superar la primera ronda prèvia i considero que els que han estat partícips de la segona posició en la Lliga mereixen gaudir d'aquesta experiència».

Emiliano té unes quantes baixes. Començant amb la porteria, Iván Periánez, que serà rellevat pel meta del segon equip Adrià Barcala, qui es presenta com a suplent de Friday. Tampoc podran ser convocats els lesionats Gabi Riera, Walid i Èric Buxó, a més de Nieto per motius personals. Per contra, l'entitat colomenca ha fitxat el migcampista de l'Encamp Marc Amat i el tècnic disposarà d'una llista de 18 jugadors.

PUENTE, EL PRIMER DE MOLTS / L'altre equip participant en l'Europa League, el Sant Julià, aplicarà una filosofia totalment diferent a la de la UE. Raúl Cañete discrepa de l'opinió d'Emiliano: «No concebem Europa com un premi perquè per això el club paga als jugadors una prima per la classificació. Anem a competir per créixer a nivell de país, perquè en un futur puguem tenir un coeficient més alt que ens anirà millor en els sortejos».

La idea de Cañete, doncs, és la de confeccionar una plantilla que es mantindrà de cara a la temporada 2014-2015, sense descartar a l'agost alguna nova incorporació si realment val la pena. El problema per als lauredians és que fins fa una setmana no van cloure la temporada i pràcticament no han tingut temps per treballar en el pla renove que proposa l'entrenador. I una revolució d'aquestes dimensions requereix temps, tant per fitxar com perquè hi hagi una adaptació; per jugar a Europa no queda ni un mes.

Un altre entrebanc és que va començar la lliga amb uns 21 jugadors però a l'hivern van marxar quatre –Onzina, Koke, Robert Vila i Peppe– i el tram final, amb tres lesionats, el va deixar amb 14. «Mantindrem la columna vertebral i apostarem per un grup d'uns 20 jugadors», avança el tècnic. Jonathan Puente és fins ara l'únic fitxatge ja confirmat. Sense donar noms, perquè encara no ha tingut temps per tancar més incorporacions, Cañete necessita un central, un lateral dret, un migcampista i un davanter. Es produiran unes cinc baixes i set altes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT