PUBLICITAT

Mombiedro insta a escoltar les emocions que hi ha darrere el dolor

CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

La doctora Carme Mombiedro va impartir ahir una conferència organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà, relacionada amb la salut i les emocions. La doctora va assegurar que molt habitualment darrere un dolor físic s'hi amaga un problema emocional, estrès o fins i tot traumes durant la infantesa, els quals la persona no recorda. «El cos va avisant i no li fem cas», va assegurar. Mombiedro també va lamentar que el col·lectiu mèdic, davant del dolor de la persona, recorri sempre als fàrmacs. «Les farmacèutiques tenen un poder brutal però ho hem de parar», va alertar.

La doctora, especialitzada en medicina de l'esport, va plantejar que davant del dolor físic hem d'«aprendre a escoltar-nos, enlloc de dopar-nos», per exemple, amb antinflamatoris, i també «a tocar-nos», per definir d'on ve i de quina manera es pot calmar.

Finalment, Mombiedro va instar els pacients a «perdre la por», i a acudir a especialistes, terapeutes o entrar al món de les teràpies alternatives, si és necessari. Només anant a l'arrel del problema és pot acabar amb la patologia, va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT