PUBLICITAT

El Congrés de Viabilitat Hivernal deixa 2,3 milions d'euros al país

  • Els congressistes van gastar 375 euros diaris i els expositors, tot i que menys nombrosos, 430
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Govern va presentar ahir el balanç del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal celebrat el passat més de febrer, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, en va destacar l'impacte econòmic que va ser de 2,3 milions d'euros, tenint en compte que cada congressista va gastar una mitjana de 375 euros per dia, una xifra que van superar de llarg els expositors, tot i que menys nombrosos, amb una despesa mitjana de 430 euros per dia. No obstant això, l'organització del congrés va ser deficitària en més de 347.000 euros.

La suma de les despeses d'organització va pujar a 1,98 euros mentre que els ingressos no van arribar a 1,64 milions. Alcobé va insistir en el fet que era la primera vegada que Andorra preparava un esdeveniment d'aquesta magnitud i es va felicitar del retorn ja que «per cada euro gastat, se n'han recuperat 6,6 per al país». També va voler destacar que el congrés es va gairebé autofinançar, ja que es va recuperar el 82,5% de les despeses.

En quant al repartiment de la despesa, 500.788 euros es van gastar en infraestructures, 176.561 en càtering, 703.495 en serveis, 330.890 en varis –espectacles i actuacions culturals entre d'altres– i 270.000 com a quota per a l'Associació Mundial de la Carretera. Pel que fa als ingressos, es van recaptar 453.000 euros amb la inscripció dels congressistes, 390.000 amb la inscripció dels expositors i 790.700 els van aportar els patrocinadors. En la presentació del balanç també hi van intervenir el vicepresident del comitè organitzador, David Palmitjavila, i la coordinadora del congrés, Fina Pastor, que van insistir en el ressò de la cita que va congregar 1.500 persones, de les quals 905 van ser congressistes de 47 països. Una mica més de la meitat, el 52% era la primera vegada que visitaven Andorra, la majoria però, eren espanyols i francesos seguits en nombre pels japonesos. En quant al recinte firal on s'exposaven els últims avenços en maquinària pròpia a assegurar la viabilitat de les carreteres a l'hivern, va comptar amb 69 expositors i 534 persones acreditades, i va rebre gairebé 3.000 visitants.

enquesta de satisfacció / Palmitjavila també va explicar que s'havia sol·licitat els serveis del CRES per fer una enquesta de satisfacció als participants. Aquests van posar una nota de 8,4 sobre 10 per a l'acollida rebuda, i d'un 8,1 sobre 10 per a l'organització de tot l'esdeveniment. De les enquestes als participants al congrés també es va extreure la despesa mitjana de cada congressista i expositor. L'oferta que més van valorar segons va recollir el CRES, va ser la del comerç seguida per la de la restauració, que són els sectors on més diners es van gastar els participants a la cita. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT