PUBLICITAT

El Lusitans fa marxa enrere

  • El club que presideix Antonio Da Silva retira la impugnació feta al Comitè de Competició «per ètica»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Sant Julià, que va guanyar la Copa Constitució, gaudirà ara de l'eliminatòria de l'Europa League. Foto: ÀLEX LARA

La decisió de l'FC Lusitans d'impugnar la final de la passada edició de la Copa Constitució quedarà en res perquè el club que presideix Antonio Da Silva ha decidit fer marxa enrere. Dimecres a última hora, els representants del club van informar a la Federació Andorrana de Futbol que retiraven la impugnació que havien presentat. Els arguments de Da Silva ahir van ser «perquè s'acumulaven els problemes» però sobretot «per una qüestió d'ètica».

El Lusitans havia sol·licitat el dimarts 27 de juny, dos dies després de la final de Copa, que el partit fos impugnat pel que considerava alineació indeguda del jugador Alberto Molina, en suposada situació d'irregularitat. Però aquesta setmana, després de diverses reunions, l'entitat que dirigeix Da Silva va decidir fer marxa enrere pel que considerava un entrebanc per a la situació dels clubs andorrans de cara a la pròxima cita amb la competició europea. Amb la victòria del Sant Julià per 1-2 contra el Lusitans, el club lauredià assolia no només el títol del KO, sinó l'últim bitllet que estava en joc per poder disputar la UEFA Europa League.

Però la situació creada era complicada, perquè el primer partit d'aquesta competició és el pròxim 3 de juliol i els equips ja estan en ple treball de preparació de les cites europees, que tenen tanta importància per als clubs del Principat. Així, el Lusitans ha decidit no fer més rebombori i ha decidit assumir el triomf lauredià.

La qüestió era complicada, perquè depenent de la decisió del Comitè de Competició, si s'hagués continuat amb els recursos sense arribar a un punt d'acord, després els passos a seguir haguessin estat Apel·lació, la Comissió Jurídica Esportiva i fins i tot el TAS, la qual cosa hagués provocat una dilació dels terminis que segurament haguessin fet perillar la data del 3 de juliol sense saber si Lusitans o Sant Julià havien de jugar aquesta eliminatòria europea.

MOLINA, EN EL CENTRE DE LA POLÈMICA / Alberto Molina, jugador de 27 anys del Sant Julià, va ser el centre de la polèmica perquè, segons el Lusitans, la seva alineació en la final de Copa va ser il·legal en no tenir els papers en regla i tenir els lauredians el màxim de jugadors estrangers tancat. Da Silva va assegurar el passat 31 de maig en declaracions a EL PERIÒDIC que el futbolista no tenia el permís de residència, i que si cotitzava a la CASS ho feia «de manera il·legal». Molina va rebre un permís provisional el passat octubre, i va disputar 21 partits de la Lliga andorrana. Al desembre, però, li va ser denegada la documentació definitiva, segons l'entitat vermelha.

INTERÈS PEL JUGADOR / Precisament Molina és un jugador cotitzat. Actualment en les files del Sant Julià, alguns clubs de Primera estan interessats en incorporar-lo a les seves files, entre ells el mateix Lusitans, tot i que també el FC Santa Coloma podria lluitar per ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT