PUBLICITAT

Presència i insistència

  • Satisfacció per seguir en el calendari FIS i continuïtat amb demanda de Copa del Món per quan hi hagi espai
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els compareixents ahir a la FAE, Antor, Blanch, Coma i Montané, amb Rafel just enfront escoltant Foto: TONY LARA

La FAE, Grandvalira i Vallnord van tornar del Congrés FIS amb les alegries per les confirmacions de les competicions de Copa d'Europa i del Món d'alpí i quilòmetre llançat dels pròxims anys, la moratòria respecte a la Copa del Món d'SBX, però també amb la decepció per no haver estat escollits per acollir les Finals de la Copa del Món de 2017. Amb tot, la resignació no era dolorosa, segons van manifestar ahir els representants de les entitats, perquè com va dir Conrad Blanch, director general d'Ensisa Grandvalira, «sempre és difícil que qui es presenta per primera vegada pugui guanyar».

El que va fer mal van ser les formes en la decisió, tot i que el més important és que Andorra segueix sent present en el calendari de la FIS dels pròxims anys. Així mateix, Albert Coma, president de la FAE, va anunciar que en els pròxims dies presentaran formalment la candidatura del Principat per rebre «alguna prova» ja sigui de Copa del Món o no, a partir de 2018, i sobretot de 2019, quan encara hi ha espais lliures de seus.

POLÈMICA AMB LA DECISIÓ DE LES FINALS / Habitualment és el Consell de la FIS qui decideix l'elecció de la seu de les Finals de la Copa del Món basant-se en l'informe dels tècnics. Fins ara eren aquests els que tenien el control de la situació, perquè precisament els tècnics el que feien era avaluar les diferents seus i escollir la millor. En aquest Congrés de Barcelona no ha estat així, el que ha aixecat rebombori, ja que ningú no comptava amb Aspen com a seu elegida, com així va ser, perquè entre altres coses no disposa de pista de descens: De fet, la decisió de la comissió tècnica va donar com a guanyadora la candidatura suïssa de Lenzerheide. Però, el Consell va votar, i set vots van ser per a la nord-americana, cinc per a la suïssa, i quatre per a l'andorrana. «Crec que s'han donat compte que alguna cosa no ha funcionat bé i suposo que ho reconduiran», va dir ahir el president Coma, que va assegurar que fins i tot hi va haver «xiulits i algun insult». Com un altre exemple de certes incongruències en algunes decisions de la FIS, Cortina d'Ampezzo, que es presentava per quarta vegada com a candidata per rebre els Campionats del Món, es va quedar sense en benefici d'Are. L'estació italiana va anunciar que no ho tornaria a intentar, tot i els esforços de molts anys, renovant fins el 70% de la seva oferta hotelera.

LA COPA DEL MÓN D'SBX, POSSIBLE / Per part de Vallnord-Secnoa, Jean Claude Montané va informar que la FIS els ha donat un termini d'un mes per aconseguir el pressupost per acollir la prova de 2015. «Serà difícil, però és factible», va dir Montané. En tot cas, hi haurà reducció econòmica. Si en 2014 les dues proves van costar 550.000 euros, en 2015 amb una l'aposta seria per 350.000. «Si no podem fer al final Copa del Món perquè no trobem espònsors, la FIS ens ha dit que podríem fer Copa d'Europa», va confirmar Montané. La despesa llavors baixaria dels 100.000 euros. La reducció és tan gran perquè no serien tantes «hores de màquines» –en Copa del Món es necessiten 500 hores aproximadament per a la pista– i tampoc hi hauria televisió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT