PUBLICITAT

ATV és el primer canal de notícies, seguit per TV3

  • Es manté la preferència per la televisió andorrana a l?hora d?estar informats
G. GURDÓ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’observatori del CRES conclou que de les persones que miren habitualment les notícies a la televisió, el 40,5% afirma que miren els informatius d’Andorra Televisió (ATV), el 29% ho fa a TV3, el primer canal de Televisió de Cataluna, i el 25% a Antena 3. 

En canvi, només el 5% diu que les mira al canal privat de televisió francesa, TF1. En quant al perfil de l’audiència, les persones de nacionalitat andorrana i espanyola són les que miren amb més freqüència les notícies d’ATV (46% i 41%, respectivament). L’observatori també constata que les persones amb estudis primaris, secundaris bàsics o inferiors també miren les notícies a ATV en una proporció més gran. No obstant això, el 61% dels enquestats mira la televisió andorrana habitualment, independentment de quin sigui el seu canal de preferència. I el 33% afirma que ho fa gairebé cada dia. Ara bé, per canal de preferència, Antena 3 lidera el rànquing (35,5%) seguida de prop per TV3 (34,6%).

PREMSA ESCRITA / L’observatori també constata que el 85% d’enquestats llegeixen diaris habitualment. El 64% pràcticament cada dia, i el 15% només en llegeix de tant en tant o gairebé mai. El perfil del lector és majoritàriament masculí. El 69% són homes mentre que el 58% són dones. Per edats també s’observa que els joves llegeixen menys premsa diària. I per nacionalitats, els andorrans i els francesos són els lectors més fidels.

Els professionals i tècnics són els lectors més habituals dels diaris (81%) seguits pels propietaris, directius i comandaments intermedis (80%). El personal administratiu tampoc no es queda enrera (72%), mentre que les mestresses de casa (49%), els treballadors no qualificats (45%) o els estudiants (42%) són lectors menys assidus. De les persones que llegeixen diaris habitualment, l’observatori també destaca que el 90% llegeixen premsa d’Andorra, el 28% premsa de Catalunya i el 19% de la resta d’Espanya. Només el 5% llegeix premsa francesa, i el 2% premsa d’altres països com Anglaterra, Alemanya, Argentina, Portugal o Itàlia. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT