PUBLICITAT

El Vallnord Mountain Park registra més de 2.500 usuaris en l'obertura

  • Gracia aconsegueix la segona posició a l'Euro Cup, Cisterna és 19è i Casal, el primer amateur
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
A l'esquerra, dos riders travessen un camí amb sorra i pedres i a l'esquerra dos pilots en la línia de sortida, ahir en la Maxiavalanche Foto: VALLNORD

Queda poc més d'un any perquè Vallnord aculli els Campionats del Món UCI de BTT i Trial i sembla que l'estació andorrana té cada dia més adeptes a les dues rodes. Aquest cap de setmana passat ha estat el de l'obertura del Mountain Park i el Bike Park i la resposta del públic així ho indica: es van registrar més de 2.500 usuaris.

Una xifra no menyspreable que va fer treure les millors valoracions a Josep Marticella: «Estem molt satisfets de com ha anat el primer cap de setmana. Hem pogut endegar els diferents serveis que oferim i els esdeveniments programats s'han desenvolupat amb normalitat». I és que l'obertura dels parcs s'ha fet coincidir amb dues proves clàssiques per aquestes dates com són la Maxiavalanche i el Trofeu Desman. «l'alta participació de riders i equips francesos i la difusió que se'n fa al país d'origen de les dues proves ens permet promocionar les nostres instal·lacions, i Andorra en general, en aquest mercat que per nosaltres és un objectiu clar i un dels mercats que volem consolidar», va exposar el director d'EMAP.

600 PARTICIPANTS EN LA ‘MAXI' / La Maxiavalanche va aplegar prop de 600 participants en dos dies de competició i un biker conegut a Andorra com és el resident francès Cédric Gracia, va aconseguir la segona posició en l'Euro Cup. Gracia va acabar per davant de Yoan Barelli i per darrere del campió Damien Oton, en un podi idèntic al que havien format tots tres també en la fase classificatòria de dissabte.

«La primera ronda de la jornada, amb fred i pluja, ha estat especialment complicada i això s'ha vist reflectit en el crono», va explicar George Edwards, director de la Maxiavalanche. A la segona ronda, les condicions van millorar i els favorits van confirmar el seu bon estat de forma col·locant-se als primers llocs de la llista. És el cas del corredor de la Federació Andorrana de Ciclsime Guillem Casal en la Maxiamateurs, la qual va guanyar. A banda de Gracia, en la classificació general també destaca la 19a posició de Mariano Cisterna. El triomf en la Maxichallenger va ser per al català Aleix Puig i en dones el podi va ser tan francès com el de la categoria masculina: Nadine Sapin primera, Emilie Serre segona i Lea Giraud tercera.

«“Sortim encantats d'aquesta nova edició de la Maxiavalanche que com cada any presenta millores, sobretot a nivell de recorregut. La feina de l'equip d'EMAP per millorar el conjunt del recorregut ha estat extraordinària i així ho han constatat els pilots», va lloar Edwards per finalitzar.

EDF 1 S'IMPOSA AL DESMAN / L'altre esdeveniment del cap de setmana ha estat el Trofeu Desman, la trobada transpirinenca d'empreses i institucions que van disputar a Vallnord la darrera prova de la competició, el Team Building. Hi van prendre part un total de 13 equips i finalment, l'equip EDF 1 va ser el guanyador d'aquesta nova edició. Andorra Telecom 1 i GT Logistics 1 van completar el podi.

«D'entre els suggeriments dels participants en els darrers anys hi havia l'opció de modificar la prova de mountain bike per la seva duresa. El que hem fet és intentar adaptar el conjunt del Desman a l'esperit de col·laboració i en aquest cas, el Team Building, amb les diferents proves que s'han fet, ha funcionat molt bé», va explicar Frédéric Cruells, director del Trofeu Desman.

I és que tots els participants van haver de superar en equip sis proves: la tirolina, la torre de caixes, la pista americana, la construcció de refugis i la prova de rescat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT