PUBLICITAT

Sisè any també de rècord

  • L'AUTV arriba als 2.116 inscrits amb la solidaritrail encara en actiu i té a tir els 2.172 de l'any passat
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Moments després del tret de sortida a la Ronda dels Cims 2013, al juny de l'any passat a Ordino Foto: VALLNORD

L'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) manté en el 2014 el ritme de creixement de cada any. La sisena edició és a punt de caure i un any més hi haurà rècord d'inscrits. A falta de la solidaritrail, que està en actiu fins el 4 de juliol, a la resta de curses ja ha expirat el termini i la xifra s'ha fixat en 2.116, només 56 menys que al 2013. Al 2012 s'hi van donar cita 1.671... Cada any tenen més corredors apuntats i en aquest, també.

«Tornarem a superar-nos», va indicar ahir Valérie Lafleur. «Crec que aquesta vegada arribarem als 2.500», va pronosticar la coorganitzadora de la cursa, qui confia en que en les dues setmanes que falten perquè es tanquin les inscripcions del solidaritrail la xifra s'hagi incrementat en més de 350 participants.

Totes les proves, analitzades individualment, també registren millora. Almenys en les cinc curses que han complert el termini. La Ronda dels Cims va haver de tancar l'aixeta el 6 de gener passat amb 380 inscrits. El límit era de 350 però segons va argumentar Lafleur: «Per experiència, sabem que cada any hi ha baixes, la majoria per lesió». La novetat d'aquesta edició, la marató –que puntua per a la Copa d'Andorra–, també va haver de tancar inscripcions abans de temps, el 2 de març, amb 709 places cobertes.

El celestrail i la ultra mític –vàlida per l'Skyrunner Series Nacional d'Espanya i Andorra– van estirar el termini fins el cap de setmana passat, amb un límit de 650 persones. Cap d'elles va apropar-se al sostre: la primera s'ha tancat en 422 apuntats i la segona, en 369. I per acabar, el solidaritrail està hores d'ara rondant els 250 inscrits.

Prosseguint amb els rècords, com no també hi ha de països participants. Un total de 36 estaran representats, 3 més que al 2013.

EL MÉS VETERÀ TÉ 74 ANYS / El més veterà d'aquest any serà l'alemany Hans-Dieter Weisshaar, de 74 anys. Aquest home farà la Ronda dels Cims, que comptarà com a favorits als espanyols Pep Ballester o Paco Sáez o Uli Clambach (Salomon Alemanya) i en dones el repte es presenta més ajustat, amb la campiona de fa dos anys Nerea Martínez o la segona i la tercera de l'any passat, Olga Mankó (Ucraïna) i Emilie Lecomte.

LA NEU NO SERÀ PROTAGONISTA / Un dels grans maldecaps de l'edició del 2013 va ser la neu. El 7 de juny va caure l'última nevada, les temperatures a l'estiu no van pujar com és habitual i la neu va tenir massa protagonisme. Els dies previs es va haver d'organitzar el grup de voluntariat per netejar les zones amb massa rastre blanc i es van recomanar grampons. Tot i així els corredors van coincidir a dir que tants quilòmetres amb l'afegit de la neu feien que les rutes fossin massa exigents.

Aquest any, però, el desgel ha anar al ritme usual i ja no queda neu a les muntanyes que obligui a organitzar algun dispositiu de neteja a última hora. «Encara tenim temps fins que comenci l'AUTV i tal i com va tot, no tindrem problemes», va assegurar Lafleur alleujada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT