PUBLICITAT

Els assalariats han caigut un 1,2% en un any

  • El salari mitjà puja fins als 2.100 euros gràcies sobretot al sector financer
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos treballadors netegen un magatzem Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats al març es va situar en 36.749 persones, el que suposa un lleuger augment del 0,2% respecte al mateix mes de l'any anterior, quan se'n van comptabilitzar 36.675. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, en una nota en què també va assenyalar que la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.045, amb variacions negatives de l'1,2% respecte a les dades dels últims dotze mesos del període anterior.

Les dades mostren que el sector de la construcció va mantenir una variació a la baixa del 5,1% al març respecte al mateix mes del 2013. També van registrar variacions negatives els sectors agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 8,2%, educació, amb el 3,9% i llars que ocupen personal domèstic, amb el 2,7%.

En canvi, Estadística va indicar que van presentar augments significatius del nombre d'assalariats els sectors activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb el 6,5%, altres activitats socials i serveis personals, amb el 4,5%, i el sistema financer, amb el 4%.

Pel que fa a la massa salarial total del març, va ser de 81,4 milions d'euros. Així, la variació és positiva en un 8,7% respecte al mateix mes de l'any anterior. En aquest sentit, Estadística va destacar les davallades en el sector del comerç a l'engròs i intermediaris del comerç, amb el 6,4%, la construcció, amb el 5,8% i llars que ocupen personal domèstic, amb el 4%. En canvi, els sectors que van destacar per una variació anual positiva van ser sistema financer, amb el 60,5%, el d'activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb el 6,4%, transports i comunicacions, amb el 2,8% i altres activitats socials i serveis personals, amb un 2,7%. D'acord amb les dades dels dotze últims mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 70,4 milions d'euros, el que suposa una disminució de l'1,8% respecte al mateix període de l'any passat.

Salari mitjà de 2.100 euros / Respecte al salari mitjà, al març es va establir en 2.214,62 euros, el que suposa un increment del 8,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest augment és conseqüència, principalment, de la variació positiva dels sectors sistema financer (54,4%), agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (5,2%) i transports i comunicacions (3,3%). Per contra, van presentar una variació anual negativa els sectors activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials; producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua; i altres activitats socials i serveis personals, amb l'1,7%.

D'acord amb les dades dels dotze últims mesos, el salari mitjà s'ha situat en els 2.004,42 euros, amb una variació negativa del 0,7% respecte al mateix període de l'any anterior en què va ser de 2.018,91 euros. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT