PUBLICITAT

L'únic cotxe elèctric matriculat a Andorra és el de FEDA

  • La companyia organitza una jornada per donar a conèixer els vehicles
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La roda de premsa a FEDA de presentació de la primera Jornada de la mobilitat elèctrica Foto: ANA/ G.L.T.

FEDA ha constatat que la implantació del vehicle elèctric ha estat minsa al Principat. El seu director general, Albert Moles, ha admès que «a nivell de cotxes, l'únic que hi ha matriculat és el nostre, el de FEDA, a banda d'algunes motos i segways». Tot i admetre que encara hi ha dificultats perquè els usuaris utilitzin aquest tipus de vehicles, des de la parapública volen potenciar-los i donar-los a conèixer entre la població. Amb aquest objectiu, han organitzat avui la primera Jornada de la mobilitat elèctrica, a l'entorn del llac d'Engolasters

L'únic cotxe elèctric matriculat al país és el de FEDA. Des de la parapública no tenen constància que se n'hagi matriculat cap altre. Moles ha destacat que un dels principals problemes que encara frenen l'expansió d'aquests vehicles és el fet que «falten punts de càrrega», per la qual cosa, considera que caldria «desplegar una xarxa perquè la gent pugui carregar i tingui la garantia que podrà arribar a tot arreu», informa l'ANA.

La qüestió del preu, creu Moles, ja no és un fre tan important, ja que «abans, un cotxe elèctric petit costava més del doble que un de normal, però ara ja no és el cas». A més, el director general de FEDA ha destacat que el vehicle elèctric «està molt adaptat a Andorra i als tipus de trajecte que fem aquí», de manera que ha remarcat la importància de dur a terme campanyes i projectes per potenciar-lo.

Activitats / Precisament amb aquest objectiu, avui FEDA i els comuns de Canillo, Encamp i Escaldes-Engordany organitzen la primera Jornada de la mobilitat elèctrica, a l'entorn del llac d'Engolasters. Al llarg del dia s'hi faran tot tipus d'activitats, des de tallers didàctics sobre el món de l'electricitat fins a visites al camí hidroelèctric. El principal al·licient, però, serà la possibilitat de conèixer i conduir vehicles elèctrics.

Moles ha destacat que «jo espero que aquesta jornada sigui l'inici d'un projecte més global, amb diversos eixos de treball dins d'Andorra» per tal d'estendre el vehicle elèctric.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT