PUBLICITAT

Acord de qualitat, formació, recerca i assistència amb l'Hospital Clínic

  • Burgués destaca l'aprofitament dels recursos
JOAN RAMO BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Burgués, director del SAAS, i Josep Maria Piqué, director del Clínic, en el moment de signar el conveni, ahir Foto: ANA/A.R.

El SAAS i l'Hospital Clínic van signar ahir un acord de col·laboració gràcies al qual es podrà rebre suport assistencial, de formació, de recerca i de gestió i desenvolupament d'indicadors de qualitat. Segons va explicar el director general del SAAS, Lluís Burgués, es tracta d'«aprofitar al màxim els seus recursos i poder prestar un atenció de la màxima qualitat i amb les màximes garanties a la població andorrana». La signatura va anar a càrrec del director general del SAAS i del director general de l'Hosptal Clínic, Josep Maria Piqué.

El conveni marc de col·laboració entre el SAAS i l'Hospital Clínic de Barcelona té quatre vessants d'actuació: el del suport en l'àrea assistencial; en la de formació, en la de recerca i en la de gestió i desenvolupament d'indicadors de qualitat.

Burgués va qualificar el Clínic d'hospital «de referència per a tota la regió europea i especialment per a Andorra, ja que molts dels nostres professionals s'han format en aquesta institució». Burgués també va assegurar que «per a nosaltres sempre ho ha estat encara que no hi hagués un acord per escrit».

Una afirmació, aquesta, que va estar refermada per Josep Maria Piqué dient que «ja fa molts anys que hi ha un cert flux de comunicació amb el SAAS i l'HNSM perquè tenim alguns malalts que no poden rebre atenció aquí dalt per l'alta especialització que requereixen i que hem estat atenent al Clínic»

L'acord, segons Burgués, té com a objectiu «aprofitar al màxim els seus recursos i poder prestar un atenció de la màxima qualitat i amb les màximes garanties a la població andorrana». Tot i que les formes de col·laboració s'aniran desenvolupant amb el temps, el director general del SAAS ja va avançar que estan molt interessats a «establir alguna mena de lligam tècnic de telecomunicació perquè puguem participar en determinades comissions que ells tenen ja molt estructurades».

Va posar com a exemple les comissions de terapèutica oncològica o la de tumors o la de dispensació de fàrmacs hospitalaris que «són comissions que requereixen un alt grau de formació de les persones que les componen i, sobretot, de casuística».

Però especial interès va mostrar Burgués pel suport en el desenvolupament d'àrees de qualitat i de gestió de la institució, que ha reconegut que el SAAS des de l'any de la seva creació no havia desenvolupat prou.

Pel que fa al finançament de l'acord de col·laboració, Lluís Burgués va manifestar que a mesura que es vagin establint els diferents projectes s'aniran dotant pressupostàriament. Tret, és clar, del suport assistencial en què «el finançador és una tercera entitat, la CASS o la mútua que tingui aquella persona».

El suport assistencial inclou el que es pugui fer des de Barna Clínic, la branca privada de l'hospital català on «els nostres professionals complementen la seva activitat des de dins mateix de l'Hospital», va explicar el director general del Clínic. Així, va assegurar Piqué, «retenim talent i revertim els beneficis al Clínic», informa l'ANA.

Josep Maria Piqué va assenyalar que «des del Clínic tenim la visió que el món va en la necessitat de treballar en xarxa, fent aliances estratègiques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT