PUBLICITAT

El pitjor que podia tocar

  • L'FC Santa Coloma debutarà en la Champions contra el Banants armeni, en principi amb l'anada a casa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nieto progeteix la pilota en una acció del partit d'Europa League contra el Twente holandès de fa dues temporades, a l'Estadi Comunal Foto: EL PERIÒDIC

El sorteig d'ahir a Nió per conèixer els rivals dels representants andorrans en les competicions europees de clubs 2014-2015 va extraure opinions radicalment oposades: si a l'FC Santa Coloma li va tocar l'equip que no volia en la Champions, la UE i el Sant Julià estaven del tot satisfets en considerar que s'enfrontaran amb dos dels adversaris més assequibles del bombo en la primera ronda prèvia de l'Europa League.

El campió andorrà, doncs, iniciarà el camí cap a Berlín contra l'FC Banants, campió d'Armènia. Un rival que per coeficient –per club, i no per país– estava en el bombo dels febles, ja que gairebé no ha puntuat en competició europea en els darrers cinc anys, però que pertany a una lliga professional, i per tant, molt superior. Per a Richard Imbernón, tant el Lincoln de Gibraltar com l'SP la Fiorita de San Marino eren més assequibles: «Podien tocar dos difícils i un molt difícil; ens ha tocat la tercera opció, la pitjor, però per a mi ja està bé perquè em preocupava que els meus jugadors tinguessin un excés de confiança si tocava algun dels altres, en principi més fàcils», va comentar el tècnic del campió andorrà.

D'informació del Banants n'hi ha poca, però suficient: «No he volgut mirar res fins que no sapigués qui ens tocava. Hem pogut trobar algun vídeo per internet i ens podem fer una idea del que ens espera. No obstant, no hem d'espantar-nos, sinó tot el contrari: ser competitius. Els reforços s'han fet per competir contra el més difícil dels tres que ens podia tocar així que el sorteig no canvia res dels nostres plans; simplement ens posa més en guàrdia».

En cas de fer història i convertir-se en el primer club del Principat que supera una eliminatòria europea, l'FC Santa Coloma s'enfrontaria en la segona ronda prèvia contra el Maccabi de Tel-Aviv israelià, que acaba de fitxar l'ex jugador del Barça Òscar Garcia per tornar a la banqueta després de fer-ho en la campanya 2011-2012, en la qual va guanyar la lliga després d'una dècada de sequera. El Maccabi és també un vell conegut per al conjunt colomenc, ja que tots dos ja van enfrontar-se l'estiu del 2007. Llavors, el Santa Coloma va guanyar a casa 1-0 per aconseguir el primer triomf d'un equip andorrà a Europa i a Israel, derrota per 4-0 i eliminació.

Cal recordar que el campió andorrà s'ha reforçat amb Juvenal, jugador que va arribar a debutar a la Primera Divisó espanyola, Ildefons Lima i el veterà golejador del Balaguer Iban Parra. «No farem cap incorporació més», va aclarir Imbernón sobre les altes i baixes de cara a la competició europea. «Tot i que a l'agost oferirem als tres la possibilitat de que es quedin tota la pròxima temporada i mirarem de fer més fitxatges».

LA UE VEU OPCIONS / El subcampió de Lliga, la UE Santa Coloma, té clar que té un rival més assequible que el de l'estiu passat: el Zrinjski bosnià. «Fàcil no hi ha cap equip, però en teoria el Metalurg Skopje és dels més febles. Jo soc egoista i prefereixo un rival així i intentar competir que un de renom contra el qual no tinguem opcions. Tampoc hem d'enganyar-nos perquè la lliga de Macedònia és molt superior a la nostra, però lluitarem per classificar-nos», va comentar Emiliano.

Per últim, el Sant Julià jugarà amb el Cukaricki, procedent d'una lliga que està a anys llum com és la sèrbia. «Podia haver estat pitjor però tampoc és el rival que ens hauria agradat. Ells són professionals, respiren futbol les 24 hores del dia... Però nosaltres estimem el futbol, representem Andorra i volem fer història passant ronda», assegura Raúl Cañete.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT