PUBLICITAT

El Govern licita les obres per a la carretera entre la Cortinada i el Serrat

  • L'Executiu entra a tràmit parlamentari el CDI amb França, juntament amb el conveni d'ensenyament i dos de cooperació
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Obres de la canalització de dos trams del riu Gran Valira que accelera la millora del drenatge a la CG1. Foto: Govern d?andorra

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar ahir que el Consell de Ministres ha decidit licitar quatre obres «significatives» abans de l'estiu per garantir que puguin iniciar-se aquest any. La primera és la del eixamplament de 15 metres de la Carretera General 3 entre la Cortinada i el Serrat.

En aquesta ocasió és tracta de tres trams: «un primer tram entre la Cortinada i Arans i dos trams més a la sortida de Llorts en direcció al Serrat». Cinca va dir que l'obra és «en resposta a una petició històrica del Comú d'Ordino» i que «millora l'accés a Arcalís».

L'altre licitació a destacar, «especialment després de les pluges intenses de la setmana passada», és les obres de canalització de dos trams del riu Gran Valira –al carrer Prat Salit i la zona de les escoles, i del pont del Prat Salit al pont de Santa Coloma–, que es complementran amb les obres de drenatge a la carretera general en la zona de l'Estadi Comunal.

El Consell De Ministres també va decidir licitar les obres d'urbanització dels terrenys de la futura seu de la justícia(que inclouen l'enderroc de la caseta de les Aigües d'Andorra la Vella i la reordenació de la cruïlla d'accés a la Comella). Finalment,el Govern també ha decidit licitar l'obra per millorar la protecció per les esllavissades a Santa Coloma, a la zona del col·legi Janer: es duplicarà l'alçada del mur i es reforçarà l'amplitud.

Quatre licitacions i una adjudicació, la del paquets d'obres per a les millores dels equipaments escolars, la més destacada a l'empresa LOCUPSA per un import de 481.800 euros per les millores a les escoles espanyola i francesa d'Encamp.

CONVENIS A TRÀMIT / El Govern va entrar ahir a tràmit parlamentari quatre convenis amb França perquè el Consell General els ratifiqui, entre ells el Conveni de no Doble Imposició (CDI). Cinca va explicar que l'idea de l'Executiu ja era entrar-lo a tràmit un cop el Govern francès donés «llum verd». Els altres tres convenis són el d'ensenyament, el de protecció civil i el de cooperació policial i duanera.

INTERCANVI INFORMACIÓ / Cinca també va justificar ahir el tràmit d'extrema urgència de la modificació de l'intercanvi d'informació fiscal, per la imminent avaluació del Global Forum, prevista per a la setmana vinent. El ministre va explicar que aquesta modificació és una de les recomanacions del primer Peer Review que va passar Andorra, i que s'ha considerat oportú poder passar la següent avaluació amb aquest pas fet. Per aquest motiu la modificació que permetrà que no s'hagi d'avisar a un afectat que se l'està investigant, es votarà avui al Consell General.

AJUTS A L'HABITATGE / Per altra banda, el ministre portaveu va informar ahir que aquest any han disminuït les demandes d'ajuts a l'habitatge de lloguer– el termini finalitzava el passat mes de maig–; el total va ser de 1205 demandes, representant un «petit descens». Per aquests ajuts el Govern va detinat al Pressupot 2014 una partida d'1.310.000 euros. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT