PUBLICITAT

La FISE World Series aspira a acollir 10.000 espectadors en tres dies

  • La zona de la Caubella de Vallnord i el Parc Central d'Andorra la Vella es reparteixen les competicions
R. M. S.
PAL

Periodic
El roller i el BMX tindran la seva seu al Parc Central d'Andorra la Vella, on ahir encara s'hi treballava per acabar les estructures Foto: TONY LARA

Amb una inversió de 564.000 euros repartits en 314.000 provinents d'Andorra Turisme i 250.000 dels comuns d'Andorra la Vella i la Massana (al 50% tots dos), la FISE World Series pretén aplegar als 10.000 espectadors durant els tres dies que dura aquesta fita esportiva, musical i, en definitiva, una festa dels esports extrems i visuals com ara el roller, el BMX, la moutain bike o el wakeboard.

La zona de la Caubella de Vallnord i el Parc Central de la capital del Principat es repartiran les activitats d'una competició que té una gran influència en un públic més bé jove, però que també aspira a captivar un gran nombre d'amants de l'esport i sobretot de l'espectacle. La prova andorrana serà la segona d'un calendari que va començar a Montpellier el passat 28 de maig amb la seva primera etapa, i que continuarà ja al mes de setembre a Melaka (Malàisia), per acabar a l'octubre a la Xina, a la localitat de Chengdu.

Autèntics mags de les acrobàcies aèries amb una bici de BMX, amb una btt, amb una taula d'aigua als peus o amb uns rollers es donen cita des d'aquesta tarda tant a Vallnord com a Andorra la Vella. Avui des de les 14.00h a la Caubella es disputaran les qualificacions de MTB slopestyle en un circuit que es preveu adrenal·línic i, fins i tot, amb una dosi de perill que obligarà a filar prim els corredors. A les 15.45h, a la Caubella també, el torn per al wakeboard i les qualificacions, per continuar a partir de les 18.00h al Parc Central amb el roller i ja des de les 21.00h el BMX. Demà des de les 11.30h a Vallnord seguiran les qualificacions de MTB i wakeboard, disciplina que també tindrà les semifinals a les 15.40h. A la capital, des de les 11.00h, roller i BMX en sessió continua fins la nit, quan es disputin les finals (20.30 de roller, 22.10 de BMX). Ja diumenge, jornada final només a Vallnord des de les 12.00h amb les finals de wakeboard amateur, a les 13.30h les de MTB també amateur, i a les 14.20h i 15.40, la resolució de les finalíssimes dels pro en wakerboard i MTB, respectivament.

SÓN LA COMPETÈNCIA DELS X-GAMES / Aquesta FISE World Series es va crear per una empresa francesa que intenta fer-se el seu espai entre riders i bikers tot lluitant contra el reclam encara immens dels X-Games. L'objectiu no és fàcil, però el ben cert és que el moviment de diners, material i treballadors (uns 60 repartits entre les dues seus andorranes, més els voluntaris) va fent. Així mateix, tampoc no existeix cap por a les proves que acull aquests dies Barcelona, a prop d'Andorra, entre altres coses perquè la cita andorrana és gratuïta i la catalana de pagament.

TRANSPORT I TELECABINA GRATUÏT / Per facilitar la presència de públic per seguir les competicions, des de l'organització s'han establert horaris d'autobusos d'entre cinc i deu minuts de marge que sortiran des del restaurant l'Orri d'Andorra la Vella amb destí la Massana a prop del telecabina. Tant els autobusos com l'ús del telecabina seran gratuïts durant els tres dies que durarà aquest esdeveniment.

DOS DJ'S DE RENOM EN DIRECTE / Una fita esportiva com aquesta que mou tanta gent jove no seria el mateix sense la seva dosi de festa nocturna, seguint la tradició d'altres esdeveniments com els hivernals, quan la nit de les competicions són per a l'esplai a peu de pistes. En aquesta ocasió les dues apostes de nit seran al Parc Central i seran ben sonades perquè compten amb les actuacions de dos dj's de renom com són la francesa Naomie K, revelació de la música electrònica al 2013, avui divendres a partir de les 23.30h i fins les 01.00h, i Joachim Garraud demà dissabte amb el seu Invasion Show 3D. Garraud, una referència internacional, començarà la seva actuació també al Parc Central a partir de les 23.30h. La festa aquest dissabte s'allargarà fins a les 03.00h. De fet, els autobusos gratuïts que posarà l'organització estaran en funcionament fins la Massana fins a les 04.00h.

IMPORTANTS PREMIS EN METÀL·LIC / La FIS World Series té el seu reclam entre els especialistes de cada disciplina en la quantitat de premis econòmics que reparteix. En total seran 70.000 euros per a totes les modalitats. Els 12 primers de cada disciplina guanyen diners: en BMX es reparteixen 25.000 euros; en roller 10.000; en MTB 15.000; i en wakeboard 20.000.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT