PUBLICITAT

El transport de passatgers, de mercaderies i taxis serà regulat

  • El Govern aprovarà la setmana que ve el projecte de llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern aprovarà, en el Consell de Ministres de la setmana vinent, el projecte de llei del transport, per regular aquest sector tant en l'àmbit de les mercaderies, com en el de passatgers i el dels taxis. El gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, Víctor Filloy, va expressar ahir la seva satisfacció pel fet que el text recull bona part de les inquietuds del sector. Entre d'altres, la llei estableix règims de reciprocitat perquè els transportistes andorrans estiguin en igualtat de condicions respecte als estrangers.

Filloy va celebrar que finalment s'hagi tirat endavant aquesta llei, i va recordar que fa més de 30 anys que s'arrossega. En aquest sentit, va destacat que la llei dóna seguretat jurídica i posa en marxa mesures per evitar l'intrusisme.

El projecte de llei solucionarà el problema amb què es trobava fins ara el sector pel fet que a Andorra qualsevol professional estranger pot transportar mercaderies, quan no és així a l'inrevés. Per aquest motiu, s'estableix un règim de reciprocitat, de manera que si un transportista andorrà no pot entrar a un país, els d'aquell país tampoc podran entrar a Andorra. També quedaran regulats per un règim de reciprocitat els repartiments dins del país, segons recollia l'ANA. Filloy va indicar que aquestes mesures fan que «tots juguem amb les mateixes cartes» i, per tant, donaran tranquil·litat al sector de les mercaderies, sobretot pel que fa al transport internacional. La idea, segons Filloy, «no és bloquejar l'accés a Andorra de cap país, però si un país té interès en transportar mercaderia, que també permeti l'accés als transportistes andorrans».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT