PUBLICITAT

Absolt el jove acusat d'abusar d'una menor a l'estació d'autobusos

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un vehicle de la Policia entra a la seu de la Justícia. Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va comunicar ahir l'absolució d'un jove de 19 anys, acusat d'abusar sexualment d'una menor quan estava èbria, durant una nit de festa. El noi s'enfrontava a una pena de cinc anys, segons va demanar la fiscalia durant un judici celebrat a l'abril. Però tant l'acusat com la seva defensa van reiterar durant el judici que la relació va ser consentida.

Els fets van passar la matinada del 4 de novembre del 2012. La menor va sortir de festa amb la seva mare, mentre que l'acusat ho va fer amb una cosina i un amic. Es van trobar a una discoteca d'Andorra la Vella i ella «se li va tirar a sobre», segons la declaració del jove. Van sortir a fora a prendre l'aire «perquè ella estava marejada», sempre segons la versió del noi. Va a ser llavors quan la noia fer-li petons al coll i als llavis, una senyal que va interpretar com a que volia alguna cosa més, va explicar l'acusat.

El jove l'hauria penetrat fins a dues vegades, però van parar «perquè em deia que li feia mal». Minuts després es van separar.

Va ser l'endemà quan la jove va explicar els fets a la seva mare, assegurant que s'havien aprofitat d'ella i que hi havia hagut penetració vaginal i també anal.

La fiscal va exposar durant el judici que havia quedat provat que la noia estava adormida i que no podia mantenir-se dreta, una situació que la feia incapaç d'oferir resistència o donar consentiment sobre la relació. Però la defensa del noi va assegurar que no ha quedat provat –ni amb les declaracions de la pròpia perjudicada ni amb la dels testimonis–, que la menor anés molt beguda. Sí que va quedar provat que va veure dos combinats, que li van comprar la seva pròpia família. La lletrada també va destacar la declaració del pèrit, que afirmava que no hi va haver violència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT