Inici prometedor: dos Top 20 i Prieto acaba primer en júnior en la Vertical

• En l'Ultra, Xavi Teixidó és 14è i en la Vertical Ferran Teixidó 16è, en una jornada de grans resultats
CHAMONIX

Ferran Teixidó, Euan Prieto i Xavi Teixidó, durant un entrenament de la passada setmana a Chamonix Foto: EL PERIÒDIC

Els Campionats del Món de curses de muntanya no són una sorpresa per a seleccions com l'espanyola, on Kilian Jornet acostuma els seus a brillar allà on corre, com ahir quan es va imposar a la Vertical, però sí per als andorrans, que una vegada més van donar una alegria a tot un país en aconseguir dos Top 20 en dues curses i situant el júnior Euan Prieto primer de la seva categoria. Xavi Teixidó va ser 14è en l'Ultra de 80km, mentre que el seu germà Ferran va finalitzar 16è en la Vertical.

Espectacular va ser l'actuació de Xavier Teixidó en els 80km de l'Ultra marató. «Excel·lent», va dir el seleccionador Carles Font, que era ahir un home feliç davant del rendiment que havien mostrat els corredors, incloent un Marc Llucià que es va reivindicar com una peça important en la llarga distància amb la 35a posició final general masculina. «Quan es fa la selecció», va manifestar el tècnic andorrà, «és perquè són els millors, i ho han fet molt bé cadascun en el seu nivell».

Aquesta prova, de 80km i 6.000m de desnivell, va començar ahir a les 04.00h de la matinada, i després de 10h 25min 52s, l'espanyol Luis Alberto Hernando va ser el primer en arribar a la meta de Chamonix. El podi el completaven el francès François Dhaene a 3min 41s, i l'australià Ben Duffus, a 26min 41s de l'espanyol. En la 14a posició arribava el veterà Xavi Teixidó, que aconseguia un dels objectius de l'equip nacional, que era «situar algú entre els 20 primers en alguna de les curses», segons va dir els dies anteriors el seleccionador nacional. Teixidó finalitzava amb un temps d'11h 55min 21s, a 1h 29min 29s de Hernando, i a més com a tercer en la categoria de veterans. En V1 només acabaven per davant d'ell el noruec Sverre Slethang, primer veterà, i l'espanyol Javier Domínguez, segon.

Per darrera, Marc Llucià complia amb l'objectiu d'oferir tot el seu repertori en una cursa d'una exigència màxima i més en uns Mundials. Arribava a meta amb un temps de 13h 07min 57s, a 2h 42min 05s del guanyador, però amb una satisfacció extrema per la seva regularitat durant les més de tretze hores d'esforç: «Ha estat una cursa molt dura, molt tècnica però al mateix temps molt maca amb els seus paisatges. M'he trobat força bé, he anat de menys a més i he estat molt constant».

PREMI PER A FERRAN TEIXIDÓ: 16È / L'altre gran premi del dia va ser per a Ferran Teixidó, que va ser 16è en la prova Vertical, a 3min 44s del totpoderós Jornet, que sembla no fallar mai. Teixidó va demostrar que el seu nivell està a l'alçada dels millors del planeta una vegada més. Pel que fa a la resta de corredors, destaca especialment la 39a posició del jove Euan Prieto, que en la categoria júnior va ser el millor classificat amb un temps de 41min 53s. Prieto va finalitzar a 7min 35s de Kilian Jornet, el guanyador absolut, i molt a prop d'Òscar Casal, que va ser 38è amb un temps de 41min 37s. Només 16s de diferència entre Prieto i Casal, que arribava a Chamonix amb dubtes després de les angines que va patir la setmana passada i que el van minvar. Més endarrerit, en la posició 69a, va acabar Marc Casal amb 45min 17s, a 10min 59s de Jornet.

DEMÀ, ELS GERMANS CASAL A LA MARATÓ / Els Campionats del Món continuen demà amb la Marató de 42km, 2.722m de desnivell positiu i 1674m de negatiu, amb Òscar i Marc Casal a la sortida.