PUBLICITAT

Els funcionaris reivindiquen un sector públic potent i eficient

  • En una carta es defensen dels seus suposats privilegis suposats privilegis
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Servei de tràmits de Govern. Foto: tony lara

Els promotors de signatures relatives al Projecte de llei del Pla de pensions de la Funció Pública va sortir ahir en defensa dels treballadors de l'administració davant les crítiques que, creuen ,reben per part d'alguns mitjans de comunicació. En concret parlen dels «privilegis, de què se suposa que gaudeixen els funcionaris». Al respecte asseguren a través d'una carta que «no hi ha res que influeixi més en el present i en el futur d'un país que la salut de la seva administració i com la gestionen els que el governen».

ELS CIUTADANS / Tanmateix consideren que són els ciutadans els destinataris principals de l'activitat pública ja que «en pocs anys han aconseguit canviar-nos la percepció com si l'interès perquè la cosa pública funcioni fos només dels funcionaris i dels polítics quan a qui hauria d'interessar, sobretot, és a tots els ciutadans».

VOLUNTAT POLÍTICA I CONSENS / També manifesten l'inoportunitat de criticar en temps de crisi al col·lectiu de treballadors públics donat que «és molt fàcil qüestionar la utilitat de la cosa pública i el perquè de l'Administració, però per tal d'aconseguir que el sector públic es transformi i jugui el rol que li correspon cal voluntat política, visió i consens».

Alhora coincideixen en el fet que l'Administració no pot prestar els serveis de la mateixa manera que ho feia abans perquè la ciutadania «exigeix un altre tipus de relació». I perquè els serveis públics funcionin cal crear «les millors condicions de treball, equips motivats i ben formats, amb objectius i directius clares i al mateix temps necessitem els recursos econòmics suficients per modernitzar l'Administració».

EXTERNALITZACIÓ / Els promotors en defensa de l'actual model de pensions es pregunten perquè el Govern planteja el canvi del model actual, tot interrogant-se del «per què l'executiu tanca la porta a la proposta dels funcionaris, que no és nova, d'ampliar les aportacions al sistema?». En aquesta mateixa línia qüestionen que el Govern es decanti per l'externalització i es plantegen a qui afavoreix. Finalment parlen de dos vies de treball dels polítics, aquella «en què no han fet els deures i no respecten els drets dels treballadors de l'Administració» o l'altre camí «difícil» consistent en «defensar un sector públic potent i sòlid» que actuï amb eficiència i no suposi una despesa més gran. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT