PUBLICITAT

Les 72 places d'aparcament del Falgueró, enllestides en un any

  • El cost dels treballs serà d'uns dos milions i mig d'euros
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Calvet, Tudel i els obrers a la parcel·la privada annexa al futur aparcament, al fons la muntanya que es buidarà Foto: TONY LARA

Les obres del nou aparcament del Falgueró han començat aquesta setmana. Ahir, el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va inaugurar oficialment els treballs que han d'aportar 72 places de pàrquing davant de l'entrada d'Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Un dels objectius és reduir el trànsit al carrer dels Escalls i facilitar l'entrada i la sortida de les ambulàncies. Calvet va explicar que «és difícil predir el temps exacte, però calculem que trigarà entre 12 i 13 mesos». De moment ja s'han instal·lat els plafons de fusta per reduir l'impacte sonor dels treballs que podria ser molt molest tenint en compte la proximitat de l'Hospital.

Dos milions i mig d'euros / Calvet va confirmar que el preu total de les obres serà de «prop de tres milions d'euros», i va destacar que el més car és rebaixar el terra. En el pressupost hi entren els treballs que s'hauran de fer també per millorar i ampliar la vorera i la zona blava del carrer. Tot i que serà zona blava, Calvet va assegurar que «està pensada per a les persones que hagin d'accedir ràpidament a urgències».

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany també va explicar que la intenció i el projecte futur de fer plantes subterrànies d'aparcament hi és, però «els pressupost era el que teníem, i és molt més costos construir sota terra o aixecar plantes». Segons Calvet l'important era fer el primer pas i a partir d'aquí «ja veurem».

En aquest sentit, el cònsol menor també va obrir la possibilitat a que la construcció d'un aparcament de més plantes, ja sigui sobre terra o sota terra, sigui finançada i portada per un privat.

Carrers de sentit únic / Els problemes al carrer dels Escalls són habituals: cotxes i motocicletes aparcats a la vorera, estacionaments molt més llargs del que es està permès a la zona.

Les obres no es limiten només a l'aparcament. De fet, el que ja està construït és el nou vial que permetrà l'accés des de Fiter i Rossell cap al carrer dels Escalls.

El cònsol Calvet va explicar que s'ha arribat a un acord amb els propietaris privats i va assegurar que «esperem que al setembre pugui estar obert». D'aquesta manera, la circulació al carrer dels Escalls serà de sentit únic, agilitzant el pas de les ambulàncies.

Calvet també va assegurar que encara no s'ha arribat a cap acord amb el Comú d'Andorra la Vella i que, per tant, la circulació a partir del canvi de comú es mantindrà igual.

El terreny / Els 2.400 metres quadrats cedits al comú de l'aparcament corresponen a un terreny de 50.000 metres quadrats de propietat privada. Calvet va assegurar que els propietaris «tenen un projecte molt ambiciós, però nosaltres ja no hi tenim res a dir, queda en mans dels privats».

Ara, les obres se centren en en aplanar el terreny fins arribar a nivell de carrer. Un treball bastant complicat si es té en compte que és tot muntanya de pedra i que s'han de buidar, segons el comú escaldenc, 33.000 metres cúbics de parcel·la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT